burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Trougao baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

1/2 pakovanja kora za pitu

200 g mlevenih oraha

100 g rendane čokolade

100 g suvog grožđa

1 kesica C vanilin šećera

Za preliv:

500 ml vode

500 g šećera

2 limuna

Trougao baklava

Koraci pripreme

Najpre pripremiti preliv - kuvati vodu i šećer nakon vrenja na slabijoj temperaturi još 5- 6 minuta. Dobijeni sirup ostaviti da se sasvim ohladi.

Svaku koru za pitu uzdužno preseći na tri jednaka dela. Pomešati mlevene orahe, rendanu čokoladu, suvo grožđe i C vanilin šećer.

Na svaki isečeni kaiš od kora stavljati po kašičicu ovog fila. Zatim preklopiti na trećinu prvobitnog pravougaonika.

Tako dobijeni pravougaonik dalje preklapati tako što preklopimo gornji levi ugao u trougao i dalje nastavimo da motamo u oblik trougla uvlačeći krajeve ka unutra.

Postupak ponavljati dok se materijal ne potroši.

Poređati ih ih u pleh podmazan uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Vrelo preliti potpuno hladnim sirupom, a između rasporediti limun isečen na kolutove zbog lepše arome.

Sačekati da se sasvim ohladi, pa služiti.

Naši proizvodi

Trougao baklava

Koraci pripreme

Najpre pripremiti preliv - kuvati vodu i šećer nakon vrenja na slabijoj temperaturi još 5- 6 minuta. Dobijeni sirup ostaviti da se sasvim ohladi.

Svaku koru za pitu uzdužno preseći na tri jednaka dela. Pomešati mlevene orahe, rendanu čokoladu, suvo grožđe i C vanilin šećer.

Na svaki isečeni kaiš od kora stavljati po kašičicu ovog fila. Zatim preklopiti na trećinu prvobitnog pravougaonika.

Tako dobijeni pravougaonik dalje preklapati tako što preklopimo gornji levi ugao u trougao i dalje nastavimo da motamo u oblik trougla uvlačeći krajeve ka unutra.

Postupak ponavljati dok se materijal ne potroši.

Poređati ih ih u pleh podmazan uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Vrelo preliti potpuno hladnim sirupom, a između rasporediti limun isečen na kolutove zbog lepše arome.

Sačekati da se sasvim ohladi, pa služiti.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept