burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Trostruki užitak

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

6 belanaca

200 g šećera

2 kašike prezle

3 kašike brašna

150 g mlevenih oraha

Fil:

7 dl mieka

200 g šećera

6 žumanaca

2 C pudinga od vanile

1 margarin

100 g čokolade

Dodatno:

200 g četvrtastog keksa i malo melvenih oraha za posipianje

2 dl mleka za potapanje keksa

Trostruki užitak

Koraci pripreme

Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i još malo mutiti.

Potom dodati mešavinu mlevenih oraha, prezle i brašna, lagano izmešati da se sastojci povežu.

Izliti masu u veći pleh obložen pek papirom. Peći 20-tak minuta na 180 stepeni.

Za fil je potrebno da provri 5 dl mleka sa 200 g šećera.

U provrelo mleko ukuvati prethodno razmućene pudinge u 2 dl hladnog mleka.

Mešati dok se ne zgusne, potom skinuti sa vatre i prekriti prozirnom folijom pa ostaviti da se ohladi.

Umutiti penasto margarin pa mu postepeno dodavati ohladjen fil.

Fil podeliti na pola pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu i promešati.

Redosled filovanja kolača: kora, žuti fil, keks potopljen u mleko, čokoladni fil.

Gotov kolač posuti mlevenim orasima, pa ostaviti da se ohladi.

Nakon hlađenja seći po želji.

Naši proizvodi

Trostruki užitak

Koraci pripreme

Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i još malo mutiti.

Potom dodati mešavinu mlevenih oraha, prezle i brašna, lagano izmešati da se sastojci povežu.

Izliti masu u veći pleh obložen pek papirom. Peći 20-tak minuta na 180 stepeni.

Za fil je potrebno da provri 5 dl mleka sa 200 g šećera.

U provrelo mleko ukuvati prethodno razmućene pudinge u 2 dl hladnog mleka.

Mešati dok se ne zgusne, potom skinuti sa vatre i prekriti prozirnom folijom pa ostaviti da se ohladi.

Umutiti penasto margarin pa mu postepeno dodavati ohladjen fil.

Fil podeliti na pola pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu i promešati.

Redosled filovanja kolača: kora, žuti fil, keks potopljen u mleko, čokoladni fil.

Gotov kolač posuti mlevenim orasima, pa ostaviti da se ohladi.

Nakon hlađenja seći po želji.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept