burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Tri užitka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Za patišpanj:

6 belanca

200 g šećera

150 g mlevenih oraha

4 kašike prezli

2 kašike brašna

Za fil:

900 ml mleka

6 žumanca

3 kesice C pudinga od vanile

250 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

200 g šećera

Ostalo:

250 g keksa

100 ml mleka

100 g čokolade za kuvanje

Tri užitka

Koraci pripreme

Belanca dobro umutiti mikserom, zatim u taj sneg od belanca dodati 200 g šećera i nastaviti sa mućenjem da bi se sve dobro sjedinilo.

U tu smesu dodajemo mlevene orahe, brašno i prezle, promešamo i sipemo u podmazani pleh i pečemo na 200 stepeni oko 30-40 min.

U vrelo mleko sipati umućenu smesu od C pudinga, šećera i žumanca i skuvati fil. Kada se taj fil ohladi, spojiti ga sa margarinom, a zatim ga podeliti na pola.

U jednu polovinu dodajemo 100 g otopljenje čokolade, a druga polovina ostaje ista.

Na ohlađeni patišpanj stavljamo čokoladnu polovinu fila, a zatim ređamo keks koji smo prethodno potopili u vrelo mleko.

Kada naređamo keks, stavimo drugu polovinu fila i premažemo otopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Tri užitka

Koraci pripreme

Belanca dobro umutiti mikserom, zatim u taj sneg od belanca dodati 200 g šećera i nastaviti sa mućenjem da bi se sve dobro sjedinilo.

U tu smesu dodajemo mlevene orahe, brašno i prezle, promešamo i sipemo u podmazani pleh i pečemo na 200 stepeni oko 30-40 min.

U vrelo mleko sipati umućenu smesu od C pudinga, šećera i žumanca i skuvati fil. Kada se taj fil ohladi, spojiti ga sa margarinom, a zatim ga podeliti na pola.

U jednu polovinu dodajemo 100 g otopljenje čokolade, a druga polovina ostaje ista.

Na ohlađeni patišpanj stavljamo čokoladnu polovinu fila, a zatim ređamo keks koji smo prethodno potopili u vrelo mleko.

Kada naređamo keks, stavimo drugu polovinu fila i premažemo otopljenom čokoladom.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept