burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Tašci sa džemom od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

Za testo:

300 g brašna

1 jaje

malo soli

1 dl vode

2-3 kašike ulja

Za filovanje:

150 g džema od kajsija

100 g mlevenih oraha

Za posipanje:

1 kocka maslaca

100 g prezle

2-3 kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

Tašci sa džemom od kajsija

Koraci pripreme

Od brašna, jajeta, soli, ulja i vode zamesiti mekše testo koje ne sme da se lepi.

Razviti ga na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 3 milimetra. Seći na kvadrate željene veličine.

Na sredinu svakog kvadrata staviti pomalo fila od džema i mlevenih oraha. Saviti po dijagonali da se dobije trougao.

Krajeve ispritiskati viljuškom da se potpuno slepe. U dublju šerpu sipati vodu, dodati malo ulja i pustiti da vri.

Kad počne da vri, smanjiti temperaturu i taške stavljati u vodu. Kada isplivaju na površinu, gotovi su- vaditi ih rešetkastom kašikom.

Postupak ponavljati dok svi tašci ne budu skuvani.

Maslac otopiti. Kada je dovoljno zagrejan, dodati prezle i sve vreme mešati da dobiju lepu boju( paziti da ne izgore).

Skloniti sa šporeta i dodati u vruće kristal šećer po ukusu. Na kraju dodati i C vanilin šećer.

Kuvane taške uvaljati u ovu smesu. Prohladiti, pa služiti.

Naši proizvodi

Tašci sa džemom od kajsija

Koraci pripreme

Od brašna, jajeta, soli, ulja i vode zamesiti mekše testo koje ne sme da se lepi.

Razviti ga na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 3 milimetra. Seći na kvadrate željene veličine.

Na sredinu svakog kvadrata staviti pomalo fila od džema i mlevenih oraha. Saviti po dijagonali da se dobije trougao.

Krajeve ispritiskati viljuškom da se potpuno slepe. U dublju šerpu sipati vodu, dodati malo ulja i pustiti da vri.

Kad počne da vri, smanjiti temperaturu i taške stavljati u vodu. Kada isplivaju na površinu, gotovi su- vaditi ih rešetkastom kašikom.

Postupak ponavljati dok svi tašci ne budu skuvani.

Maslac otopiti. Kada je dovoljno zagrejan, dodati prezle i sve vreme mešati da dobiju lepu boju( paziti da ne izgore).

Skloniti sa šporeta i dodati u vruće kristal šećer po ukusu. Na kraju dodati i C vanilin šećer.

Kuvane taške uvaljati u ovu smesu. Prohladiti, pa služiti.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept