0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 30 loptica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30 loptica
200 ml vode
1 C vanilin šećer
200 g šećera
150 g margarina ili maslaca
100 g čokolade za kuvanje
100 g mlevenih oraha
250 g mlevenog keksa
30 suvih smokvi
30 jezgra oraha
+ čoko mrvice ili mleveni orasi za valjanje
U šerpu sipati vodu, C vanilin šećer, šećer, margarin i čokoladu i uz povremeno mešanje sačekati da provri, na laganoj vatri spremati.
Kada provri odmah skloniti sa ringle i dodati mleveni keks i orahe, ostaviti da se ohladi.
Smokve potopiti u toplu vodu i ostaviti ih tu nekih pola sata, da omekšaju.
Odseći peteljke, otvoriti smokvu i staviti jezgro oraha, zatim zatvoriti smokvu i pritisnuti, da bi se orah zalepio.
Preko smokvi stavljamo smesu od čokolade, oblikovanu u lopticu i uvaljamo u mlevene orahe. Ostaviti da se preko noći ohlade.
Nakon toga, nožem seći na četvrtine ili polovine, zavisi od veličine loptica.
U šerpu sipati vodu, C vanilin šećer, šećer, margarin i čokoladu i uz povremeno mešanje sačekati da provri, na laganoj vatri spremati.
Kada provri odmah skloniti sa ringle i dodati mleveni keks i orahe, ostaviti da se ohladi.
Smokve potopiti u toplu vodu i ostaviti ih tu nekih pola sata, da omekšaju.
Odseći peteljke, otvoriti smokvu i staviti jezgro oraha, zatim zatvoriti smokvu i pritisnuti, da bi se orah zalepio.
Preko smokvi stavljamo smesu od čokolade, oblikovanu u lopticu i uvaljamo u mlevene orahe. Ostaviti da se preko noći ohlade.
Nakon toga, nožem seći na četvrtine ili polovine, zavisi od veličine loptica.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.