burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 loptica

Svekrvino oko

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 loptica

Sastojci

200 ml vode

1 C vanilin šećer

200 g šećera

150 g margarina ili maslaca

100 g čokolade za kuvanje

100 g mlevenih oraha

250 g mlevenog keksa

30 suvih smokvi

30 jezgra oraha

+ čoko mrvice ili mleveni orasi za valjanje

Svekrvino oko

Koraci pripreme

U šerpu sipati vodu, C vanilin šećer, šećer, margarin i čokoladu i uz povremeno mešanje sačekati da provri, na laganoj vatri spremati.

Kada provri odmah skloniti sa ringle i dodati mleveni keks i orahe, ostaviti da se ohladi.

Smokve potopiti u toplu vodu i ostaviti ih tu nekih pola sata, da omekšaju.

Odseći peteljke, otvoriti smokvu i staviti jezgro oraha, zatim zatvoriti smokvu i pritisnuti, da bi se orah zalepio.

Preko smokvi stavljamo smesu od čokolade, oblikovanu u lopticu i uvaljamo u mlevene orahe. Ostaviti da se preko noći ohlade.

Nakon toga, nožem seći na četvrtine ili polovine, zavisi od veličine loptica.

Naši proizvodi

Svekrvino oko

Koraci pripreme

U šerpu sipati vodu, C vanilin šećer, šećer, margarin i čokoladu i uz povremeno mešanje sačekati da provri, na laganoj vatri spremati.

Kada provri odmah skloniti sa ringle i dodati mleveni keks i orahe, ostaviti da se ohladi.

Smokve potopiti u toplu vodu i ostaviti ih tu nekih pola sata, da omekšaju.

Odseći peteljke, otvoriti smokvu i staviti jezgro oraha, zatim zatvoriti smokvu i pritisnuti, da bi se orah zalepio.

Preko smokvi stavljamo smesu od čokolade, oblikovanu u lopticu i uvaljamo u mlevene orahe. Ostaviti da se preko noći ohlade.

Nakon toga, nožem seći na četvrtine ili polovine, zavisi od veličine loptica.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept