1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
15
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
15
500 g brašna
1 čaša 2 dl mleka
2 kašika šećera
50 ml ulja
1 komad jaje
1 kg šljiva.
150 g brašna
100 g margarina
100 g šećera
Uticaj Nemaca na prostorima Vojvodine
:
U mlako mleko dodajte dve kašike šećera , dodajte brašno koje ste pre toga prosejali Dodajte ostale sastojke za testo, mleko, šećer ,ulje,jaje , C vanilin šećer i na kraju C prašak za pecivo. i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo Spremite i mrvičastu smesu za posipanje tako što ćete sve sastojke za to predviđene trljati između dlanova ( brašno, margarin, šećer, dobro sjediniti) dok se masa ne pretvori u krupnije mrvice. Podmazite pleh izrucite testo, preko testa poređajte očišćene polutke šljiva i obilato pospite mrvičastim testom. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok pita lepo ne porumeni.
i.
Uticaj Nemaca na prostorima Vojvodine
:
U mlako mleko dodajte dve kašike šećera , dodajte brašno koje ste pre toga prosejali Dodajte ostale sastojke za testo, mleko, šećer ,ulje,jaje , C vanilin šećer i na kraju C prašak za pecivo. i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo Spremite i mrvičastu smesu za posipanje tako što ćete sve sastojke za to predviđene trljati između dlanova ( brašno, margarin, šećer, dobro sjediniti) dok se masa ne pretvori u krupnije mrvice. Podmazite pleh izrucite testo, preko testa poređajte očišćene polutke šljiva i obilato pospite mrvičastim testom. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok pita lepo ne porumeni.
i.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.