burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Sutlijaš sa šlagom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

200 g pirinča

250 g šećera

1 kesica C želatina

1 kašika cimeta

1 C vanilin šećer

1 litar mleka

C šlag

Sutlijaš sa šlagom

Koraci pripreme

U šerpu sipati mleko, staviti na ringlu, malo ugrejati, pa dodati 3 kašike šećera i cimet.

Promešati i dodati pirinač. Povremeno mešajući, kuvati sutlijaš dok se ne zgusne.

Dodati C vanilin šećer i promešati. Rastvoriti želatin u vodi i ostaviti da omekša, pa dodati u sutlijaš.

Preostali šećer sipati u drugu šerpu i pržiti dok ne dobijete karamel masu zlatne boje.

U kalup za kuglof staviti karamel, dodati preko sutlijaš i ubaciti da se suši u rerni 30 minuta na 50 stepeni.

Izvaditi i ostaviti da se ohladi. Ohlađeno prevrnuti na tacnu, tako da karamel dođe gore.

Mikserom ummutiti mleko i C šlag, pa sredinu napuniti pomoću šprica, a potom šlagom ukrasiti i spoljašnju ivicu.

Po želji odozgo ukrasiti orašastim plodovima.

Naši proizvodi

Sutlijaš sa šlagom

Koraci pripreme

U šerpu sipati mleko, staviti na ringlu, malo ugrejati, pa dodati 3 kašike šećera i cimet.

Promešati i dodati pirinač. Povremeno mešajući, kuvati sutlijaš dok se ne zgusne.

Dodati C vanilin šećer i promešati. Rastvoriti želatin u vodi i ostaviti da omekša, pa dodati u sutlijaš.

Preostali šećer sipati u drugu šerpu i pržiti dok ne dobijete karamel masu zlatne boje.

U kalup za kuglof staviti karamel, dodati preko sutlijaš i ubaciti da se suši u rerni 30 minuta na 50 stepeni.

Izvaditi i ostaviti da se ohladi. Ohlađeno prevrnuti na tacnu, tako da karamel dođe gore.

Mikserom ummutiti mleko i C šlag, pa sredinu napuniti pomoću šprica, a potom šlagom ukrasiti i spoljašnju ivicu.

Po želji odozgo ukrasiti orašastim plodovima.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept