0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
50
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50
1 šolja vode (šolja od bele kafe)
1 C suvi kvasac
1 šolja ulja
10 g C sode bikarbone
500 g brašna
150 g oraha
150 g šećera
pekmez od šljiva
C vanilin šećer
Rastopiti kvasac u vodi i kad naraste zamesiti testo kao za pitu i dodati C sodu bikarbonu.
Podeliti na 5 delova i praviti kore. Svaku koru razvući u pleh.
Na 4 kore naneti prvo pekmez, a zatim po 50 g mlevenih oraha i 50 g kristal šećera.
Na 5 koru ne nanositi ništa dok se ne ispeče.
Pre pečenja treba da odstoji 30 minuta pa posle peći.
Kada se ispeče premazati džemom i seći na štangle.
Rastopiti kvasac u vodi i kad naraste zamesiti testo kao za pitu i dodati C sodu bikarbonu.
Podeliti na 5 delova i praviti kore. Svaku koru razvući u pleh.
Na 4 kore naneti prvo pekmez, a zatim po 50 g mlevenih oraha i 50 g kristal šećera.
Na 5 koru ne nanositi ništa dok se ne ispeče.
Pre pečenja treba da odstoji 30 minuta pa posle peći.
Kada se ispeče premazati džemom i seći na štangle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.