0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1,2 l vode
130 g šećera
130 g čvrstina
po želji ekstrata od maline, jagode
oko 100 g oraha
U litar vode dodajte šećer i pustite da provri. Posebno u čaši sa ostatkom vode rastvorite čvrstin, pa ga dodajte u provrelu vodu sa šećerom. Kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje (ne treba dugo jer će se tokom hlađenja još više zgusnuti). Gotov čvrstin podelite na dva dela, pa u jedan dodajte ekstrat.
U hladnom vodom pokvašenu, odgovarajuću manju posudu po dnu stavite malo seckanih oraha, pa sipajte beli deo, ponovo pospite seckanim orasima, pa nanesite deo sa ekstratom.
Ukoliko želite preko možete ponovo posuti seckane orahe. Ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa okrenite posudicu na odgovarajuću tacnu za služenje.
U litar vode dodajte šećer i pustite da provri. Posebno u čaši sa ostatkom vode rastvorite čvrstin, pa ga dodajte u provrelu vodu sa šećerom. Kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje (ne treba dugo jer će se tokom hlađenja još više zgusnuti). Gotov čvrstin podelite na dva dela, pa u jedan dodajte ekstrat.
U hladnom vodom pokvašenu, odgovarajuću manju posudu po dnu stavite malo seckanih oraha, pa sipajte beli deo, ponovo pospite seckanim orasima, pa nanesite deo sa ekstratom.
Ukoliko želite preko možete ponovo posuti seckane orahe. Ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa okrenite posudicu na odgovarajuću tacnu za služenje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.