0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25-20 parčića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25-20 parčića
500 g kora za baklavu
5 jaja
200 g šećera
200 g C griza
2 kesice C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
2 dl jogurta
2 dl ulja
1 kg višanja
200 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
700 g šećera
5 dl vode
2 kesice C vanilin šećera
1/2 limuna isečenog na kolutove
Preliv:
Sve sastojke sjediniti u šerpi, kuvati 10 min i prohladiti.
Fil:
Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti dobro belanca uz dodavanje šećera, pa kad su belanca umućena u čvrst šam dodati žumanca, jedno po jedno dodamo.
Isključiti mikser i dalje mešamo špatulom.
Dodati C griz, C vanilin šećer i C prašak za pecivo, jogurt i ulje, izmešati sve zajedno.
Filovati četri kore, svaku premazivati sa 4 kašike fila na četvrtu koru staviti 2-3 kašike izmešane orahe i keks, a na samoj ivici kore staviti višnje koje smo izmešali sa 3 kašike mlevenih oraha i keksa.
Uviti u štrudlu i staviti u pleh. Ovako filujemo sve kore dok imamo fila.
Peći štrudlu 20-30 minuta na 200 C.
Ispečenu štrudlu malo prohladimo i sečemo na željene parčiće prelivamo sa skuvanim prelivom.
Preliv:
Sve sastojke sjediniti u šerpi, kuvati 10 min i prohladiti.
Fil:
Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti dobro belanca uz dodavanje šećera, pa kad su belanca umućena u čvrst šam dodati žumanca, jedno po jedno dodamo.
Isključiti mikser i dalje mešamo špatulom.
Dodati C griz, C vanilin šećer i C prašak za pecivo, jogurt i ulje, izmešati sve zajedno.
Filovati četri kore, svaku premazivati sa 4 kašike fila na četvrtu koru staviti 2-3 kašike izmešane orahe i keks, a na samoj ivici kore staviti višnje koje smo izmešali sa 3 kašike mlevenih oraha i keksa.
Uviti u štrudlu i staviti u pleh. Ovako filujemo sve kore dok imamo fila.
Peći štrudlu 20-30 minuta na 200 C.
Ispečenu štrudlu malo prohladimo i sečemo na željene parčiće prelivamo sa skuvanim prelivom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.