burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25-20 parčića

Štrudlica sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25-20 parčića

Sastojci

500 g kora za baklavu

Fil:

5 jaja

200 g šećera

200 g C griza

2 kesice C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

2 dl jogurta

2 dl ulja

1 kg višanja

200 g mlevenih oraha

150 g mlevenog keksa

Za preliv:

700 g šećera

5 dl vode

2 kesice C vanilin šećera

1/2 limuna isečenog na kolutove

Štrudlica sa višnjama

Koraci pripreme

Preliv:
Sve sastojke sjediniti u šerpi, kuvati 10 min i prohladiti.

Fil:
Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti dobro belanca uz dodavanje šećera, pa kad su belanca umućena u čvrst šam dodati žumanca, jedno po jedno dodamo.

Isključiti mikser i dalje mešamo špatulom.

Dodati C griz, C vanilin šećer i C prašak za pecivo, jogurt i ulje, izmešati sve zajedno.

Filovati četri kore, svaku premazivati sa 4 kašike fila na četvrtu koru staviti 2-3 kašike izmešane orahe i keks, a na samoj ivici kore staviti višnje koje smo izmešali sa 3 kašike mlevenih oraha i keksa.

Uviti u štrudlu i staviti u pleh. Ovako filujemo sve kore dok imamo fila.

Peći štrudlu 20-30 minuta na 200 C.

Ispečenu štrudlu malo prohladimo i sečemo na željene parčiće prelivamo sa skuvanim prelivom.

Naši proizvodi

Štrudlica sa višnjama

Koraci pripreme

Preliv:
Sve sastojke sjediniti u šerpi, kuvati 10 min i prohladiti.

Fil:
Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti dobro belanca uz dodavanje šećera, pa kad su belanca umućena u čvrst šam dodati žumanca, jedno po jedno dodamo.

Isključiti mikser i dalje mešamo špatulom.

Dodati C griz, C vanilin šećer i C prašak za pecivo, jogurt i ulje, izmešati sve zajedno.

Filovati četri kore, svaku premazivati sa 4 kašike fila na četvrtu koru staviti 2-3 kašike izmešane orahe i keks, a na samoj ivici kore staviti višnje koje smo izmešali sa 3 kašike mlevenih oraha i keksa.

Uviti u štrudlu i staviti u pleh. Ovako filujemo sve kore dok imamo fila.

Peći štrudlu 20-30 minuta na 200 C.

Ispečenu štrudlu malo prohladimo i sečemo na željene parčiće prelivamo sa skuvanim prelivom.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept