burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Starinski orasnik

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

200 ml hladne vode

500-600 g brašna

2 kašičice C sode bikarbone

prstohvat soli

150 ml ulja

20 kašika mlevenih oraha

10 kašika šećera

1 C vanilin šećer

Za šerbet:

500 g šećera

1 C vanilin šećer

1,5 čaša vode

Starinski orasnik

Koraci pripreme

Od brašna, hladne vode, sode bikarbone, ulja i soli zamesiti testo. Dobro ga izradite i podelite na devet jednakih loptica.

Pleh prečnika 22 cm podmažite uljem. Uzmite jednu lopticu i razvijte je oklagijom u krug što tanje u veličini pleha.

Stavite testo u pleh, pospite sa malo šećera, vanilin šećera C i mlevenih oraha. Ponovite postupak sa svim ostalim lopticama.

Na poslednju koru ne ide fil, već je samo malo poprskajte uljem. Pre pečenja orasnik isecite na kocke i ostavite da tako odstoji 15 minuta.

Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Kad bude gotov, ostavite ga da se ohladi, a zatim prelijte vrelim šerbetom.

Treba dobro da upije pre služenja.

Naši proizvodi

Starinski orasnik

Koraci pripreme

Od brašna, hladne vode, sode bikarbone, ulja i soli zamesiti testo. Dobro ga izradite i podelite na devet jednakih loptica.

Pleh prečnika 22 cm podmažite uljem. Uzmite jednu lopticu i razvijte je oklagijom u krug što tanje u veličini pleha.

Stavite testo u pleh, pospite sa malo šećera, vanilin šećera C i mlevenih oraha. Ponovite postupak sa svim ostalim lopticama.

Na poslednju koru ne ide fil, već je samo malo poprskajte uljem. Pre pečenja orasnik isecite na kocke i ostavite da tako odstoji 15 minuta.

Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Kad bude gotov, ostavite ga da se ohladi, a zatim prelijte vrelim šerbetom.

Treba dobro da upije pre služenja.

Autor

Sonja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept