burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10 po 2 kocke

Starinske orah kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10 po 2 kocke

Sastojci

2 kašike svinjske masti

11 kašika šećera

3 kašike pekmeza od šljiva

3 jaja

250 ml vode

250 ml mleka

100 g seckanih oraha

1 C vanilin šećer

1/2 kesice C sode bikarbone

200 g mlevenih oraha

12 kašika brašna

2 kašike šećera

2 dl vode za šerbe

Starinske orah kocke

Koraci pripreme

Kratko umutiti mast i šećer da se sjedine samo, pa dodati pekmez, jaja, mleko i vodu hladnu, seckane orahe i C vanilin šećer.

Kratko promešati da se sjedini pa dodati brašno u koje smo umešali pola kesice C sode bikarbone i opet lagano promešati smesu.

Izliti sve u pleh podmazan sa malo masti i brašna i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni da porumeni, a onda smanjiti na 200 i peći još 15 minuta (zavisi od rerne pečenje traje malo kraće ili malo duže).

Dok se kolač peče skuvati šerbe tako što upržimo šećer u karamel i nalijemo vodu pa kad se skuva ostavimo da se prohladi i bude mlak.

Pečen kolač preliti u plehu sa šerbetom, seći kocke željene veličine i valjati ih u mlevene orahe.

Naši proizvodi

Starinske orah kocke

Koraci pripreme

Kratko umutiti mast i šećer da se sjedine samo, pa dodati pekmez, jaja, mleko i vodu hladnu, seckane orahe i C vanilin šećer.

Kratko promešati da se sjedini pa dodati brašno u koje smo umešali pola kesice C sode bikarbone i opet lagano promešati smesu.

Izliti sve u pleh podmazan sa malo masti i brašna i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni da porumeni, a onda smanjiti na 200 i peći još 15 minuta (zavisi od rerne pečenje traje malo kraće ili malo duže).

Dok se kolač peče skuvati šerbe tako što upržimo šećer u karamel i nalijemo vodu pa kad se skuva ostavimo da se prohladi i bude mlak.

Pečen kolač preliti u plehu sa šerbetom, seći kocke željene veličine i valjati ih u mlevene orahe.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept