burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-40

Starinska baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-40

Sastojci

1 kg gotovih, finih tankih kora za baklavu

1,2 kg šećera

2 kesice C vanilin sećera

600 g mlevenih oraha

300 g seckanih oraha

150 g suvog grožđa

ulje za premazivanje kora

Starinska baklava

Koraci pripreme

Par sati pre pripreme same baklave skuvati šerbet od 1 kg šećera,1 l vode i vanilin C šećer.

Šerbet ukuvati i ostaviti da se dobro ohladi,dodati na kraju i par kapi limunovog soka.

Veću tepsiju malp podmazati, stavimo koru, poprskamo sa malo ulja, pa sledeću koru isto tako, na treću pospemo mlevene orahe, seckane orahe, malo suvog grožđa i malo poprskamo kristal šećerom.

Tako kompletano postupamo do kraja sa slaganjem baklave, potom baklavu dobro ispritiskamo rukama i sečemo po želji u kockice ili rombove.

Odozgo na na nanesemo jednu koru koju smo pre samog početka slaganja sklonili sa strane.

Pečemo, tačnije sušimo baklavu u predhodno zagrejanoj rerni na 170 C prvih 40 minuta, potom povećamo na 200 C, sklonimo onu koru kojom smo prekrili baklavu i nastavljamo dalje sa pečenjem još nekih 15-20 minuta dok ne dobije zlatno- žutu boju.

Nakon toga izvadimo baklavu, sačekamo 15 minuta i lagano prelijemo sa hladnim šerbetom.

Naši proizvodi

Starinska baklava

Koraci pripreme

Par sati pre pripreme same baklave skuvati šerbet od 1 kg šećera,1 l vode i vanilin C šećer.

Šerbet ukuvati i ostaviti da se dobro ohladi,dodati na kraju i par kapi limunovog soka.

Veću tepsiju malp podmazati, stavimo koru, poprskamo sa malo ulja, pa sledeću koru isto tako, na treću pospemo mlevene orahe, seckane orahe, malo suvog grožđa i malo poprskamo kristal šećerom.

Tako kompletano postupamo do kraja sa slaganjem baklave, potom baklavu dobro ispritiskamo rukama i sečemo po želji u kockice ili rombove.

Odozgo na na nanesemo jednu koru koju smo pre samog početka slaganja sklonili sa strane.

Pečemo, tačnije sušimo baklavu u predhodno zagrejanoj rerni na 170 C prvih 40 minuta, potom povećamo na 200 C, sklonimo onu koru kojom smo prekrili baklavu i nastavljamo dalje sa pečenjem još nekih 15-20 minuta dok ne dobije zlatno- žutu boju.

Nakon toga izvadimo baklavu, sačekamo 15 minuta i lagano prelijemo sa hladnim šerbetom.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept