0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
16 kora
4 jaja
1 šolja jogurta (2dl)
1 šolja ulja
1 šolja C griza
2 šolje šećera
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
600 g višanja
1 šolja vode
1 šolja šećera
Kore podeliti na dva dela. Od svih sastojaka napraviti kompaktnu masu kao za palačinke, podeliti je na dva dela i filovati kore.
Na 8 koru staviti višnje pa opet koru i nadev.
Zadnju koru namazati sa nadevom ili sa malo ulja i peći dok ne porumeni.
Pečeno malo ohladiti i iseći na kocke.
Kada se skroz ohladi preliti je sa sirupom.
Kore podeliti na dva dela. Od svih sastojaka napraviti kompaktnu masu kao za palačinke, podeliti je na dva dela i filovati kore.
Na 8 koru staviti višnje pa opet koru i nadev.
Zadnju koru namazati sa nadevom ili sa malo ulja i peći dok ne porumeni.
Pečeno malo ohladiti i iseći na kocke.
Kada se skroz ohladi preliti je sa sirupom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.