burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 štangli

Štangle sa lešnikom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 štangli

Sastojci

Korica:

140 g maslaca

80 g šećera

4 žumanca

250 g brašna

5 g C praška za pecivo ili 1/2 kesice

Gornji sloj:

4 belanca

150 g šećera

150 g oraha ili lešnika seckanih

5 kašika pekmeza

Štangle sa lešnikom

Koraci pripreme

Maslacu dodati šećer pa ih penasto ulupati. Zatim dodati žumanca, pa opet sve dobro izraditi.

Umešati brašno i C prašak za pecivo, pa mikserom umutiti koliko je to moguće. Masa će biti nešto suvlja, ali onda je umesiti rukom.

Oblikovati testo u pravougaonik i uz pomoć oklagije razvući na dimenzije pleha koji bi trebao biti 35 x 25 cm (dno).

Staviti papir za pečenje, a može i bez njega, samo dobro podmazati pleh maslacem i posuti sa malo brašna.

Naviti testo na oklagiju pa prebaciti u pleh i poravnati lepo po dnu rukama. Uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreje.

Ulupati penasto belanca, dodavati postepeno šećer pa mutiti dok se ne dobije čvrsta pena. Na kraju umešati orahe ili lešnike i sve sjediniti.

Koru premazati pekmezom, pa lopaticom ili kašikom svuda po malo naneti fila.

Rasporediti svuda ravnomerno fil, pa staviti u rernu da se peče oko 20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći još 15 minuta. Odozgo će malo da porumeni.

Ostaviti kolač u plehu da se ohladi, pa onda može zajedno sa papirom da se izvadi iz pleha ili ga seći direktno u plehu.

Naši proizvodi

Štangle sa lešnikom

Koraci pripreme

Maslacu dodati šećer pa ih penasto ulupati. Zatim dodati žumanca, pa opet sve dobro izraditi.

Umešati brašno i C prašak za pecivo, pa mikserom umutiti koliko je to moguće. Masa će biti nešto suvlja, ali onda je umesiti rukom.

Oblikovati testo u pravougaonik i uz pomoć oklagije razvući na dimenzije pleha koji bi trebao biti 35 x 25 cm (dno).

Staviti papir za pečenje, a može i bez njega, samo dobro podmazati pleh maslacem i posuti sa malo brašna.

Naviti testo na oklagiju pa prebaciti u pleh i poravnati lepo po dnu rukama. Uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreje.

Ulupati penasto belanca, dodavati postepeno šećer pa mutiti dok se ne dobije čvrsta pena. Na kraju umešati orahe ili lešnike i sve sjediniti.

Koru premazati pekmezom, pa lopaticom ili kašikom svuda po malo naneti fila.

Rasporediti svuda ravnomerno fil, pa staviti u rernu da se peče oko 20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći još 15 minuta. Odozgo će malo da porumeni.

Ostaviti kolač u plehu da se ohladi, pa onda može zajedno sa papirom da se izvadi iz pleha ili ga seći direktno u plehu.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept