burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Sočni kolač sa filom od voća

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora

3 komad jaja

10 kašika šećera

10 kašika mleka

3 kašika ulja

10 kašika brašna

3 kašika mlevenih oraha

1 kesica C Prašak za pecivo

Fil od voća

450 g mešanog bobičastog voća (maline, borovnice, jagode, kupine)

3 kašika vode

3 kašika šećera

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

100 ml vode

Šlag krema

2 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

250 ml mleka

Preliv za koru

150 ml mleka

1 kesica C Vanilin šećer

Sočni kolač sa filom od voća

Sočno, voćno i jednostavno.

Koraci pripreme

Priprema kore

Umutiti žicom jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje, umutiti, pa umešati brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo. Sipati smesu za koru u dobro podmašćen i brašnom posut pleh.

Pečenje

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12 do 15 minuta. Prohladiti pečenu koru 2-3 minuta pa preliti mlekom (1,5 dl) na sobnoj temperaturi pomešanim sa vanilin šećerom.

Priprema fila od voća

Puding razmutiti u jedan decilitar vode. Voće pomešati sa 3 kašike šećera i 3 kašike vode i kuvati nekoliko minuta, pa izblendirati u kašu ili pomoću štapnog miksera ili u blenderu. Zakuvati puding u voćnoj kaši i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.

Filovanje

Premazati koru filom od pudinga i voća. Ostaviti u frižider da se fil stegne.
Umutiti šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici i premazati preko fila od voća. Kolač čuvati u frižideru.

Naši proizvodi

Sočni kolač sa filom od voća

Sočno, voćno i jednostavno.

Koraci pripreme

Priprema kore

Umutiti žicom jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje, umutiti, pa umešati brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo. Sipati smesu za koru u dobro podmašćen i brašnom posut pleh.

Pečenje

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12 do 15 minuta. Prohladiti pečenu koru 2-3 minuta pa preliti mlekom (1,5 dl) na sobnoj temperaturi pomešanim sa vanilin šećerom.

Priprema fila od voća

Puding razmutiti u jedan decilitar vode. Voće pomešati sa 3 kašike šećera i 3 kašike vode i kuvati nekoliko minuta, pa izblendirati u kašu ili pomoću štapnog miksera ili u blenderu. Zakuvati puding u voćnoj kaši i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.

Filovanje

Premazati koru filom od pudinga i voća. Ostaviti u frižider da se fil stegne.
Umutiti šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici i premazati preko fila od voća. Kolač čuvati u frižideru.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i kolači"

Pošalji recept