burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija6

Sočni čoko mafini sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Sastojci

Smesa:

2 jaja

9 kašika šećera

10 kašika jogurta

9 kašika ulja

30 g rastopljene čokolade

1 kašika C Kakao prah

1 kesica C Vanilin šećer

10 kašika brašna

1 kesica C Prašak za pecivo

200-250 g višanja

Sočni čoko mafini sa višnjama

Tako su ukusni, sočni, voćni, jednom rečju... baš su fini, ovi mafini 👌 Tako se brzo i jednostavno naprave a još brže pojedu 😋😏

Koraci pripreme

Priprema:

U manji sud stavite čokoladu, kakao i 3-4 kašike vode pa na laganoj vatri otopite.
Posebno umutite jaja sa šećerom i vanilom (ja sam mutila žicom), pa dodajte ulje, jogurt, mlaku otopljenu čokoladu i brašno sa pecivom. Sve lagano sjedinite (smesa treba da bude gusto tečna) tako da po potrebi dodajte još malo brašna ili jogurta.
Smesu sipajte u uljem podmazan kalup za mafine ili papirne korpice, odozgo stavite po 2-3 višnje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 st oko 15-20 min. (zavisno od rerne).
Pečene mafine dekorišite po želji.

Naši proizvodi

Sočni čoko mafini sa višnjama

Tako su ukusni, sočni, voćni, jednom rečju... baš su fini, ovi mafini 👌 Tako se brzo i jednostavno naprave a još brže pojedu 😋😏

Koraci pripreme

Priprema:

U manji sud stavite čokoladu, kakao i 3-4 kašike vode pa na laganoj vatri otopite.
Posebno umutite jaja sa šećerom i vanilom (ja sam mutila žicom), pa dodajte ulje, jogurt, mlaku otopljenu čokoladu i brašno sa pecivom. Sve lagano sjedinite (smesa treba da bude gusto tečna) tako da po potrebi dodajte još malo brašna ili jogurta.
Smesu sipajte u uljem podmazan kalup za mafine ili papirne korpice, odozgo stavite po 2-3 višnje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 st oko 15-20 min. (zavisno od rerne).
Pečene mafine dekorišite po želji.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept