burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Sipana pita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1 čaša mlevenih oraha

1,5 čaša šećera

2 čaše brašna

2 čaše C griza

2 kesice C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

700 g višanja

1-1,5 čaše soka od višanja ili vode

150 g nargarina

Sipana pita sa višnjama

Koraci pripreme

U jednu posudu pomešaj sve suve sastojke. Višnje očistite od koštica.

Pleh srednje veličine podmažite margarinom, pa sipajte po dnu jednu trećinu suve mešavine.

Preko rasporedite polovinu višanja. Poprskajte sa malo soka od višanja, pa preko rasporedite drugu trećinu suve mešavine, pa ostatak višanja.

Ponovo poprskajte sokom pa preko rasporedite i ostatak suve mešavine.

Sve prelijte ostatkom soka i otopljenim margarinom pa pecite u rerni na 180-200 stepeni oko 50 minuta.

Pečenu pitu, ohladite, pospite prah šećerom, secite na željene kocke i poslužite.

Naši proizvodi

Sipana pita sa višnjama

Koraci pripreme

U jednu posudu pomešaj sve suve sastojke. Višnje očistite od koštica.

Pleh srednje veličine podmažite margarinom, pa sipajte po dnu jednu trećinu suve mešavine.

Preko rasporedite polovinu višanja. Poprskajte sa malo soka od višanja, pa preko rasporedite drugu trećinu suve mešavine, pa ostatak višanja.

Ponovo poprskajte sokom pa preko rasporedite i ostatak suve mešavine.

Sve prelijte ostatkom soka i otopljenim margarinom pa pecite u rerni na 180-200 stepeni oko 50 minuta.

Pečenu pitu, ohladite, pospite prah šećerom, secite na željene kocke i poslužite.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept