burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Šampita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za koru:

6 žumanaca

6 kašika šećera

2 C vanilin šećera

6 kašika brašna

1 šoljica ulja

1 šoljica mleka ili vode

1/2 kesice C praška za pecivo

Za šam:

12 belanaca

700 g šećera

400 ml vode

Šampita

Koraci pripreme

Za koru umutiti 6 žumanaca, 6 kašika šećera i 2 C vanilin šećera.

Dodati 6 kašika brašna, 1 šoljicu ulja, 1 šoljicu mleka ili vode i 1/2 kesice C praška za pecivo.

Peći 20-tak minuta na 180 stepeni.

Za šam umutiti 12 belanaca. Prokuvati 700 g šećera sa 400 ml vode (ušpinovati).

Mutiti belanca zajedno sa ušpinovanim šećerom. Mutiti 15-tak minuta.

Šam staviti preko kore, vratiti u rernu na 3 minuta.

Kada se ohladi, staviti u frižider da se stegne.

Naši proizvodi

Šampita

Koraci pripreme

Za koru umutiti 6 žumanaca, 6 kašika šećera i 2 C vanilin šećera.

Dodati 6 kašika brašna, 1 šoljicu ulja, 1 šoljicu mleka ili vode i 1/2 kesice C praška za pecivo.

Peći 20-tak minuta na 180 stepeni.

Za šam umutiti 12 belanaca. Prokuvati 700 g šećera sa 400 ml vode (ušpinovati).

Mutiti belanca zajedno sa ušpinovanim šećerom. Mutiti 15-tak minuta.

Šam staviti preko kore, vratiti u rernu na 3 minuta.

Kada se ohladi, staviti u frižider da se stegne.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept