burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Ružice sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci za testo (12komada):

1/2 paketića kvasca

1 jaje

70 ml jogurta

70 ml mlake vode

30 ml ulja

1 kafena kašičica sirćeta

450 g brašna

malo soli (na vrh kašičice)

Sastojci za fil:

1 šolja od 250 ml višanja

100 g šećera

1 kesica C pudinga od vanile

4 kašike vode

Ružice sa višnjama

Koraci pripreme

Izmrviti kvasac pa ga sa malo šećera rastvoriti u mlakoj vodi i ostaviti da se aktivira.

U posudi gde se mesi testo, razbiti jedno jaje i lagano ga umutiti sa preostalom količinom šećera, jogurtom i uljem, dodati sirće i malo soli, promešati i onda dodati nadošao kvasac pa sa brašnom zamesiti mekano testo.

Možda je potrebno još malo brašna, ili možda manje od navedene količine, dodati postepeno malo po malo i mesiti. Testo treba biti mekano i da se ne lepi za ruke.

Pokriti posudu krpom i ostaviti da testo nadodje, 1-1,5h, dok ne udvostruči volumen.

Za to vreme pripremiti fil: Koristiti višnje iz zamrzivača, ocediti od soka i onda tek napuniti jednu šolju od 250 ml. Zatim ih iseckati.

Iseckane višnje prebaciti u šerpu, dodati šećer i promešati pa staviti na laganu vatru i kuvati 5 minuta od momenta kad masa počne da vrije.

Puding razmutiti u 4 kašike vode. Višnje skloniti sa ringle i umešati C puding pa vratiti šerpu na isključenu ringlu i kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Pripremiti kalup za mafin, premazati ga margarinom i posuti brašnom, pa višak brašna otresti.

Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu ploču i razviti u obliku pravougaonika na debljinu od 1 cm.

Premazati testo filom od višanja, s tim što gornju stranu (oko 2 cm otprilike do kraja) treba ostaviti nepremazanu kako bi se testo lepše zalepilo i uvilo.

Uviti testo u rolat pa ga preseći na pola i svaku polovinu na 6 dela, da bi se dobila 12 parčeta. Posle svakog reza brisati nož salvetom.

Redjati ružice u kalup i ostaviti još malo da nadodju, zagrejati rernu na 180°C, peći nekih 20-ak minuta dok lepo ne porumene.

Posluživanje:
Pre posluživanja posipati ružice C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Ružice sa višnjama

Koraci pripreme

Izmrviti kvasac pa ga sa malo šećera rastvoriti u mlakoj vodi i ostaviti da se aktivira.

U posudi gde se mesi testo, razbiti jedno jaje i lagano ga umutiti sa preostalom količinom šećera, jogurtom i uljem, dodati sirće i malo soli, promešati i onda dodati nadošao kvasac pa sa brašnom zamesiti mekano testo.

Možda je potrebno još malo brašna, ili možda manje od navedene količine, dodati postepeno malo po malo i mesiti. Testo treba biti mekano i da se ne lepi za ruke.

Pokriti posudu krpom i ostaviti da testo nadodje, 1-1,5h, dok ne udvostruči volumen.

Za to vreme pripremiti fil: Koristiti višnje iz zamrzivača, ocediti od soka i onda tek napuniti jednu šolju od 250 ml. Zatim ih iseckati.

Iseckane višnje prebaciti u šerpu, dodati šećer i promešati pa staviti na laganu vatru i kuvati 5 minuta od momenta kad masa počne da vrije.

Puding razmutiti u 4 kašike vode. Višnje skloniti sa ringle i umešati C puding pa vratiti šerpu na isključenu ringlu i kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Pripremiti kalup za mafin, premazati ga margarinom i posuti brašnom, pa višak brašna otresti.

Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu ploču i razviti u obliku pravougaonika na debljinu od 1 cm.

Premazati testo filom od višanja, s tim što gornju stranu (oko 2 cm otprilike do kraja) treba ostaviti nepremazanu kako bi se testo lepše zalepilo i uvilo.

Uviti testo u rolat pa ga preseći na pola i svaku polovinu na 6 dela, da bi se dobila 12 parčeta. Posle svakog reza brisati nož salvetom.

Redjati ružice u kalup i ostaviti još malo da nadodju, zagrejati rernu na 180°C, peći nekih 20-ak minuta dok lepo ne porumene.

Posluživanje:
Pre posluživanja posipati ružice C šećerom u prahu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept