burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Ruski Pirog sa jabukama i višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

4 jaja

250 g pavlaka

250 g šećera

100 ml ulja

360 g brašna

1 kg jabuka

500 g očišćene višnje

C prašak za pecivo

2 C vanilina šećera

Ruski Pirog sa jabukama i višnjama

Koraci pripreme

Umutiti jaja, dodati pavlaku, ulje i šećer, polako izmešati, zatim dodati brašno i prašak za pecivo C.

Sipati u okrugli pleh. Iseći jabuke na listiće i poređati u tri kruga preko testa takođe i višnje možete tako složiti.

Ako želimo da dobijemo dva kolača, može se na pola staviti višnje pola jabuke.

Peći na 200 stepeni 20 min.

Izvaditi iz rerne i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Ruski Pirog sa jabukama i višnjama

Koraci pripreme

Umutiti jaja, dodati pavlaku, ulje i šećer, polako izmešati, zatim dodati brašno i prašak za pecivo C.

Sipati u okrugli pleh. Iseći jabuke na listiće i poređati u tri kruga preko testa takođe i višnje možete tako složiti.

Ako želimo da dobijemo dva kolača, može se na pola staviti višnje pola jabuke.

Peći na 200 stepeni 20 min.

Izvaditi iz rerne i posuti C šećerom u prahu.

Autor

Slavica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept