burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 kuglica

Rum kokos kuglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 kuglica

Sastojci

150 g šećera

1 kašika C kakao praha

100 ml vrele vode

70 g putera ili margarina

50 g C kokosovog brašna

1 kesica C vanillin šećera

150 g mlevenog keksa

1 kašičica ekstrakta ruma (ili po ukusu)

50 g C kokosovog brašna za oblikovanje kuglica

nekoliko kašika C kakao praha ili 200 g otopljene čokolade

Rum kokos kuglice

Koraci pripreme

U šerpici izmešajte šećer i C kakao prah.

Uključite ringlu na srednju temperaturu i postepeno sipajte vrelu vodu uz neprekidno mešanje.

Kada smesa provri, dodajte C kokosovo brašno, puter/margarin i C vanilin šećer.

Kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.

Prohladite smesu, pa umešajte mleveni keks i ekstrakt ruma.

Šerpicu stavite u frižider na pola sata. Potom oblikujte kuglice.

Ukoliko se odlučite da ih uvaljate u kokos i kakao prah, uradite to odmah nakon oblikovanja.

Ako želite da čokoladirate kuglice, oblikovane kuglice stavite u zamrzivač na 10-15 minuta, pa ih umačite u istopljenu čokoladu u koju ste dodali 2 kašike ulja.

Po želji, deo kuglica možete uvaljati u C kokosovo brašno, a deo umakati u čokoladu i/ili uvaljati u C kakao prah.

Pre služenja, kuglice ostavite u frižideru oko pola sata.

Naši proizvodi

Rum kokos kuglice

Koraci pripreme

U šerpici izmešajte šećer i C kakao prah.

Uključite ringlu na srednju temperaturu i postepeno sipajte vrelu vodu uz neprekidno mešanje.

Kada smesa provri, dodajte C kokosovo brašno, puter/margarin i C vanilin šećer.

Kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.

Prohladite smesu, pa umešajte mleveni keks i ekstrakt ruma.

Šerpicu stavite u frižider na pola sata. Potom oblikujte kuglice.

Ukoliko se odlučite da ih uvaljate u kokos i kakao prah, uradite to odmah nakon oblikovanja.

Ako želite da čokoladirate kuglice, oblikovane kuglice stavite u zamrzivač na 10-15 minuta, pa ih umačite u istopljenu čokoladu u koju ste dodali 2 kašike ulja.

Po želji, deo kuglica možete uvaljati u C kokosovo brašno, a deo umakati u čokoladu i/ili uvaljati u C kakao prah.

Pre služenja, kuglice ostavite u frižideru oko pola sata.

Autor

blog Domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept