burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Rolovana višnjica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1/2 kg kora za pite

1 kg zamrznutih višanja

300 g šećera

2 C vanilin šećera

1/2 C praška za pecivo

1 narandža

200 ml vode

Rolovana višnjica

Koraci pripreme

U 100 ml vode rastvoriti 1/2 kesice C praška za pecivo. Sa vodom prskati kore.

Odvojiti dve kore poprskati sa vodom potom još 1 koru i na 4-tu koru rasporediti višnje posuti šećerom i C vanilin šećerom i rolovati.

Gotove rolne stavljati u pleh.

Kada ste napunili pleh premazati vodom rolne i staviti da se peče na 220 C 10 minuta i na 180 C još 10 min.

Dok se rolne peku staviti na ringlu 100 ml vode sa 100 g šećera i kesicom C vanilin šećera da ključa par minuta zajedno sa narezanom narandžom.

Pečene rolne preliti softom.

Naši proizvodi

Rolovana višnjica

Koraci pripreme

U 100 ml vode rastvoriti 1/2 kesice C praška za pecivo. Sa vodom prskati kore.

Odvojiti dve kore poprskati sa vodom potom još 1 koru i na 4-tu koru rasporediti višnje posuti šećerom i C vanilin šećerom i rolovati.

Gotove rolne stavljati u pleh.

Kada ste napunili pleh premazati vodom rolne i staviti da se peče na 220 C 10 minuta i na 180 C još 10 min.

Dok se rolne peku staviti na ringlu 100 ml vode sa 100 g šećera i kesicom C vanilin šećera da ključa par minuta zajedno sa narezanom narandžom.

Pečene rolne preliti softom.

Autor

Jovanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept