0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1/2 kg kora za pite
1 kg zamrznutih višanja
300 g šećera
2 C vanilin šećera
1/2 C praška za pecivo
1 narandža
200 ml vode
U 100 ml vode rastvoriti 1/2 kesice C praška za pecivo. Sa vodom prskati kore.
Odvojiti dve kore poprskati sa vodom potom još 1 koru i na 4-tu koru rasporediti višnje posuti šećerom i C vanilin šećerom i rolovati.
Gotove rolne stavljati u pleh.
Kada ste napunili pleh premazati vodom rolne i staviti da se peče na 220 C 10 minuta i na 180 C još 10 min.
Dok se rolne peku staviti na ringlu 100 ml vode sa 100 g šećera i kesicom C vanilin šećera da ključa par minuta zajedno sa narezanom narandžom.
Pečene rolne preliti softom.
U 100 ml vode rastvoriti 1/2 kesice C praška za pecivo. Sa vodom prskati kore.
Odvojiti dve kore poprskati sa vodom potom još 1 koru i na 4-tu koru rasporediti višnje posuti šećerom i C vanilin šećerom i rolovati.
Gotove rolne stavljati u pleh.
Kada ste napunili pleh premazati vodom rolne i staviti da se peče na 220 C 10 minuta i na 180 C još 10 min.
Dok se rolne peku staviti na ringlu 100 ml vode sa 100 g šećera i kesicom C vanilin šećera da ključa par minuta zajedno sa narezanom narandžom.
Pečene rolne preliti softom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.