burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Rolovana baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

1/2 kg tankih kora

3 jajeta

1 čaša jogurta

1 čaša šećera

1 čaša ulja

1 C prašak za pecivo

150 g C kokosovog brašna

200 g mlevenih oraha

1,5 dl mleka

3 kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

Za sirup:

3 čaše vode

4 čaše šećera

Rolovana baklava

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i jogurt i na kraju C prašak za pecivo. U smesu dodajte C kokosovo brašno i sve dobro sjedinite.

Podelite kore na 4 dela (za 4 rolata).

U manji sud stavite da provri mleko sa šećerom i C vanilin šećerom pa njime prelijte mlevene orahe, izmešajte i ostavite da orasi upiju mleko.

Na radni sto stavite jednu koru, premažite je sa malo nadeva sa kokosom, pa tako ponavljajte dok ne utrošite kore za prvi rolat.

Na početku složenih kora, celom dužinom stavite polovinu nadeva sa orasima, pa urolajte kore i stavite na nauljeni pleh. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal.

Baklave pecite oko 40 min. na 200 stepeni, tj. dok ne porumene.

U međuvremenu skuvajte sirup, pa vrućim prelijte mlaku baklavu.

Ostavite baklave da upiju sirup i da se dobro ohlade, pa secite i poslužite.

Naši proizvodi

Rolovana baklava

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i jogurt i na kraju C prašak za pecivo. U smesu dodajte C kokosovo brašno i sve dobro sjedinite.

Podelite kore na 4 dela (za 4 rolata).

U manji sud stavite da provri mleko sa šećerom i C vanilin šećerom pa njime prelijte mlevene orahe, izmešajte i ostavite da orasi upiju mleko.

Na radni sto stavite jednu koru, premažite je sa malo nadeva sa kokosom, pa tako ponavljajte dok ne utrošite kore za prvi rolat.

Na početku složenih kora, celom dužinom stavite polovinu nadeva sa orasima, pa urolajte kore i stavite na nauljeni pleh. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal.

Baklave pecite oko 40 min. na 200 stepeni, tj. dok ne porumene.

U međuvremenu skuvajte sirup, pa vrućim prelijte mlaku baklavu.

Ostavite baklave da upiju sirup i da se dobro ohlade, pa secite i poslužite.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept