1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
8
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
1 komad patišpanj od 4 jaja ili gotova vanil kora
150 ml mleka
500 g manga
250 g limuna
100 g kristal šećera
2 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
300 ml mleka
50 g bele čokolade
Penast rolat ,osvežavajućeg ukusa!
Oljuštiti mango i odvojiti 1/4 za dekoraciju gotovog rolata. Ostatak iseckati na kockice i dodati sok od jednog limuna. Dodati šećer i na tihoj vatri kuvati dok se ne postigne gustina kao kada se pravi džem.
Umutiti šlag krem sa mlekom . Odvojiti 1/4 za završnu dekoraciju, a u ostatak dodati otopljenu belu čokoladu.Mutiti još malo dok se ne ujednači.
Gotovu koru natopiti mlekom i ostaviti da dobro upije. Ako se pravi domaći patišpanj ,količina mleka je duplo manja.
Jednu četvrtinu kore premazati namazom od manga i limuna i preko naneti fil. Po sredini poređati trakice od svežeg manga i zarolati.
Odseći zarolani deo pa ga staviti na sredinu ostatka kore koja je premazana na isti način ( prvo namaz od voća , pa fil). Ja sam bila malo nestrpljiva da sačekam da kora dobro upije mleko pa mi je malo popucala.
Zarolati sve zajedno.
Ceo rolat premazati sa ostatkom fila .
Po vrhu dekorisati odvojenim šlag kremom i iseckanim mangom i limunom. Lepo je dodati i po neki listić nane ili bosiljka.
Rolat ostaviti u frižideru nekoliko sati pre sečenja. Najbolje da upije i očvrsne preko noći , pa ga sutradan seći.
Prijatno!
Penast rolat ,osvežavajućeg ukusa!
Oljuštiti mango i odvojiti 1/4 za dekoraciju gotovog rolata. Ostatak iseckati na kockice i dodati sok od jednog limuna. Dodati šećer i na tihoj vatri kuvati dok se ne postigne gustina kao kada se pravi džem.
Umutiti šlag krem sa mlekom . Odvojiti 1/4 za završnu dekoraciju, a u ostatak dodati otopljenu belu čokoladu.Mutiti još malo dok se ne ujednači.
Gotovu koru natopiti mlekom i ostaviti da dobro upije. Ako se pravi domaći patišpanj ,količina mleka je duplo manja.
Jednu četvrtinu kore premazati namazom od manga i limuna i preko naneti fil. Po sredini poređati trakice od svežeg manga i zarolati.
Odseći zarolani deo pa ga staviti na sredinu ostatka kore koja je premazana na isti način ( prvo namaz od voća , pa fil). Ja sam bila malo nestrpljiva da sačekam da kora dobro upije mleko pa mi je malo popucala.
Zarolati sve zajedno.
Ceo rolat premazati sa ostatkom fila .
Po vrhu dekorisati odvojenim šlag kremom i iseckanim mangom i limunom. Lepo je dodati i po neki listić nane ili bosiljka.
Rolat ostaviti u frižideru nekoliko sati pre sečenja. Najbolje da upije i očvrsne preko noći , pa ga sutradan seći.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.