burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Rolat sa mangom i limunom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Kore:

1 komad patišpanj od 4 jaja ili gotova vanil kora

150 ml mleka

Premaz:

500 g manga

250 g limuna

100 g kristal šećera

1 kesica C Vanilin šećer

Fil:

2 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

300 ml mleka

50 g bele čokolade

Rolat sa mangom i limunom

Penast rolat ,osvežavajućeg ukusa!

Koraci pripreme

Korak 1

Oljuštiti mango i odvojiti 1/4 za dekoraciju gotovog rolata. Ostatak iseckati na kockice i dodati sok od jednog limuna. Dodati šećer i na tihoj vatri kuvati dok se ne postigne gustina kao kada se pravi džem.
Umutiti šlag krem sa mlekom . Odvojiti 1/4 za završnu dekoraciju, a u ostatak dodati otopljenu belu čokoladu.Mutiti još malo dok se ne ujednači.
Gotovu koru natopiti mlekom i ostaviti da dobro upije. Ako se pravi domaći patišpanj ,količina mleka je duplo manja.

Korak 2

Jednu četvrtinu kore premazati namazom od manga i limuna i preko naneti fil. Po sredini poređati trakice od svežeg manga i zarolati.

Korak 3

Odseći zarolani deo pa ga staviti na sredinu ostatka kore koja je premazana na isti način ( prvo namaz od voća , pa fil). Ja sam bila malo nestrpljiva da sačekam da kora dobro upije mleko pa mi je malo popucala.
Zarolati sve zajedno.

Korak 4

Ceo rolat premazati sa ostatkom fila .
Po vrhu dekorisati odvojenim šlag kremom i iseckanim mangom i limunom. Lepo je dodati i po neki listić nane ili bosiljka.
Rolat ostaviti u frižideru nekoliko sati pre sečenja. Najbolje da upije i očvrsne preko noći , pa ga sutradan seći.

Prijatno!

Naši proizvodi

Rolat sa mangom i limunom

Penast rolat ,osvežavajućeg ukusa!

Koraci pripreme

Korak 1

Oljuštiti mango i odvojiti 1/4 za dekoraciju gotovog rolata. Ostatak iseckati na kockice i dodati sok od jednog limuna. Dodati šećer i na tihoj vatri kuvati dok se ne postigne gustina kao kada se pravi džem.
Umutiti šlag krem sa mlekom . Odvojiti 1/4 za završnu dekoraciju, a u ostatak dodati otopljenu belu čokoladu.Mutiti još malo dok se ne ujednači.
Gotovu koru natopiti mlekom i ostaviti da dobro upije. Ako se pravi domaći patišpanj ,količina mleka je duplo manja.

Korak 2

Jednu četvrtinu kore premazati namazom od manga i limuna i preko naneti fil. Po sredini poređati trakice od svežeg manga i zarolati.

Korak 3

Odseći zarolani deo pa ga staviti na sredinu ostatka kore koja je premazana na isti način ( prvo namaz od voća , pa fil). Ja sam bila malo nestrpljiva da sačekam da kora dobro upije mleko pa mi je malo popucala.
Zarolati sve zajedno.

Korak 4

Ceo rolat premazati sa ostatkom fila .
Po vrhu dekorisati odvojenim šlag kremom i iseckanim mangom i limunom. Lepo je dodati i po neki listić nane ili bosiljka.
Rolat ostaviti u frižideru nekoliko sati pre sečenja. Najbolje da upije i očvrsne preko noći , pa ga sutradan seći.

Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept