0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
20
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
6 Jaja
6 kašika Brašno
6 kašika Šećer
2 kašika Ulje
450 g Borovnice
3 kašika Šećer
3 kašika Voda
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
100 ml Voda za puding
Jednostavan kolač sa kremom od borovnica i pudinga - može se koristiti i drugo bobičasto voće.
Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti čvrst šam od belanaca, pa uz stalno mućenje dodati postepeno šećer.
Zatim u šam umutiti i žumanca i na kraju lagano umešati brašno i ulje.
Sipati smesu na podmašćen pek papir u pleh veličine 42x32 cm i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-14 minuta.
Ispečen patišpanj prvo na par minuta prekriti vlažnom krpom, a zatim ga, sa sve pek papirom uviti u tu vlažnu krpu.
Pomešati puding od vanile sa 100 ml vode. U šerpicu stavite borovnice, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta da omekne.
Kada borovnice omeknu skloniti ih sa ringle i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva. Prohladiti.
Odviti koru za rolat iz krpe, ukloniti pek papir i premazati pripremljenim filom od borovnica. Pažlivo uviti u rolat i ostaviti da se skroz ohladi i stegne. Iseći na parčad željene veličine.
Jednostavan kolač sa kremom od borovnica i pudinga - može se koristiti i drugo bobičasto voće.
Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti čvrst šam od belanaca, pa uz stalno mućenje dodati postepeno šećer.
Zatim u šam umutiti i žumanca i na kraju lagano umešati brašno i ulje.
Sipati smesu na podmašćen pek papir u pleh veličine 42x32 cm i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-14 minuta.
Ispečen patišpanj prvo na par minuta prekriti vlažnom krpom, a zatim ga, sa sve pek papirom uviti u tu vlažnu krpu.
Pomešati puding od vanile sa 100 ml vode. U šerpicu stavite borovnice, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta da omekne.
Kada borovnice omeknu skloniti ih sa ringle i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva. Prohladiti.
Odviti koru za rolat iz krpe, ukloniti pek papir i premazati pripremljenim filom od borovnica. Pažlivo uviti u rolat i ostaviti da se skroz ohladi i stegne. Iseći na parčad željene veličine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.