burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Rolat sa kremom od borovnica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora

6 Jaja

6 kašika Brašno

6 kašika Šećer

2 kašika Ulje

Krem

450 g Borovnice

3 kašika Šećer

3 kašika Voda

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

100 ml Voda za puding

Rolat sa kremom od borovnica

Jednostavan kolač sa kremom od borovnica i pudinga - može se koristiti i drugo bobičasto voće.

Koraci pripreme

1.Priprema rolata

Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti čvrst šam od belanaca, pa uz stalno mućenje dodati postepeno šećer.

2.

Zatim u šam umutiti i žumanca i na kraju lagano umešati brašno i ulje.

3.

Sipati smesu na podmašćen pek papir u pleh veličine 42x32 cm i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-14 minuta.

4.

Ispečen patišpanj prvo na par minuta prekriti vlažnom krpom, a zatim ga, sa sve pek papirom uviti u tu vlažnu krpu.

5.Priprema fila

Pomešati puding od vanile sa 100 ml vode. U šerpicu stavite borovnice, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta da omekne.

6.

Kada borovnice omeknu skloniti ih sa ringle i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva. Prohladiti.

7.Filovanje rolata

Odviti koru za rolat iz krpe, ukloniti pek papir i premazati pripremljenim filom od borovnica. Pažlivo uviti u rolat i ostaviti da se skroz ohladi i stegne. Iseći na parčad željene veličine.

Naši proizvodi

Rolat sa kremom od borovnica

Jednostavan kolač sa kremom od borovnica i pudinga - može se koristiti i drugo bobičasto voće.

Koraci pripreme

1.Priprema rolata

Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti čvrst šam od belanaca, pa uz stalno mućenje dodati postepeno šećer.

2.

Zatim u šam umutiti i žumanca i na kraju lagano umešati brašno i ulje.

3.

Sipati smesu na podmašćen pek papir u pleh veličine 42x32 cm i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-14 minuta.

4.

Ispečen patišpanj prvo na par minuta prekriti vlažnom krpom, a zatim ga, sa sve pek papirom uviti u tu vlažnu krpu.

5.Priprema fila

Pomešati puding od vanile sa 100 ml vode. U šerpicu stavite borovnice, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta da omekne.

6.

Kada borovnice omeknu skloniti ih sa ringle i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva. Prohladiti.

7.Filovanje rolata

Odviti koru za rolat iz krpe, ukloniti pek papir i premazati pripremljenim filom od borovnica. Pažlivo uviti u rolat i ostaviti da se skroz ohladi i stegne. Iseći na parčad željene veličine.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept