burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Rafaelo malina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

Kora:

5 belanaca

5 kašika C šećera

100 g C kokosa

2 kašike brašna

1 kašičica C praška za pecivo

300 ml hladnog mleka

Fil malina:

500 g svežih ili odmrznutih malina

2 C pudinga od malina

300 g šećera

300 ml vode

Fil vanila:

700 ml mleka

5 žumanaca

2 C pudinga od vanile

1 kašika C čvrstina

150 g maslaca

150 g šećera

2 C vanilin šećera

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Rafaelo malina

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg mikserom. Dodati C kokos, brašno i C prašak za pecivo, pa žicom lagano ručno promešati.

Peći u podmazanom i brašnom posutom pravougaonom plehu 15 min. na 180 stepeni. Pečenu i prohlađenu koru preliti hladnim mlekom.

Fil malina:
U šerpu staviti maline, šećer i 200 ml vode da zavri. Razmutiti C puding od malina sa 100 ml hladne vode i dodati, mešati kratko dok se smesa ne zgusne. Vruć fil izliti i poravnati preko kore.

Fil vanila:
Umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, C vanilin šećerom i C čvrstinom. Razmutiti C puding od vanile sa 100 ml mleka, pa dodati u prethodnu smesu.

Ostatak mleka i šećera staviti u šerpu da zavri, pa uz neprestano mešanje dodati prethodnu smesu i kuvati kratko dok se ne zgusne.

U ohlađeni fil dodati maslac i umutiti mikserom. Pripremljeni krem naneti preko krema sa malinama.

Ostaviti u frižider da se stegne.

Na niskoj temperatuti otopiti čokoladu sa uljem, mešati dok se smesa ne ujednači.

Preliti preko pripremljenog kolača, sačekati da se blago stegne na sobnoj temperaturi, pa vratiti u frižider.

Naši proizvodi

Rafaelo malina

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg mikserom. Dodati C kokos, brašno i C prašak za pecivo, pa žicom lagano ručno promešati.

Peći u podmazanom i brašnom posutom pravougaonom plehu 15 min. na 180 stepeni. Pečenu i prohlađenu koru preliti hladnim mlekom.

Fil malina:
U šerpu staviti maline, šećer i 200 ml vode da zavri. Razmutiti C puding od malina sa 100 ml hladne vode i dodati, mešati kratko dok se smesa ne zgusne. Vruć fil izliti i poravnati preko kore.

Fil vanila:
Umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, C vanilin šećerom i C čvrstinom. Razmutiti C puding od vanile sa 100 ml mleka, pa dodati u prethodnu smesu.

Ostatak mleka i šećera staviti u šerpu da zavri, pa uz neprestano mešanje dodati prethodnu smesu i kuvati kratko dok se ne zgusne.

U ohlađeni fil dodati maslac i umutiti mikserom. Pripremljeni krem naneti preko krema sa malinama.

Ostaviti u frižider da se stegne.

Na niskoj temperatuti otopiti čokoladu sa uljem, mešati dok se smesa ne ujednači.

Preliti preko pripremljenog kolača, sačekati da se blago stegne na sobnoj temperaturi, pa vratiti u frižider.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept