burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Rafaelo kocke sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Biskvit

6 belanaca

prstohvat soli

80 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

100 g C Kokosovo brašno

40 g oštrog brašna

1/2 kesica C Prašak za pecivo

Preliv

200 ml mleka

Žele od malina

500 g smrznutih malina

100 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

250 ml vode

2 kesica C Puding sa ukusom maline

Krem

600 ml mleka

6 žumanaca

2 C Puding sa ukusom vanilina

120 g šećera

100 g bele čokolade

200 g maslaca

Dekoracija

2 kesica C Šlag classic

200 ml mleka ili vode

Rafaelo kocke sa malinama

Neodoljivo kremaste i osvežavajuće.

Koraci pripreme

Priprema biskvita

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa počnite mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera i vanilin šećera. Mutite dok se sav šećer ne otopi i dok ne dobijete čvrst sneg. Odložite mikser.
Na kraju dodajte mešavinu kokosovog i običnog brašna sa praškom za pecivo i lagano sjedinite špatulom pazeći da sneg ne splasne. Smesu rasporedite u pleh obložen pek papirom dimenzija 32x22 cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15-20 minuta dok lepo ne porumeni.
Biskvit kratko prohladite, skinite pek papir i vratite ga u pleh pa odmah prelijte vrućim mlekom.

Priprema krema

U malo mleka žicom razmutite žumanca, dodajte puding i izmešajte tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i belu čokoladu izlomljenu na kocke pa zagrevajte na srednjoj vatri do vrenja uz povremeno mešanje žicom.
Ukuvajte puding sa žumancima ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, pa kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

Priprema želea od malina

Smrznute maline stavite u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer, kao i polovinu vode pa zagrevajte na vatri dok se ne otope i raspadnu. Protisnite ih kroz cediljku da se odstrane koštice, pa u sos od malina ukuvajte puding od malina razmućen u ostatku vode.
Kuvajte par minuta dok se ne zgusne, pa vrući žele odmah rasporedite preko biskvita prelivenog mlekom. Prohladite kratko pa stavite u frižider da se žele stegne pre stavljanja krema.

Ohlađen krem najpre mikserom izmutite da postane potpuno gladak, pa dodajte komad po komad omekšalog maslaca i penasto umutite da se sve lepo sjedini.
Krem nanesite preko ohlađenog želea, poravnajte i stavite u frižider da se malo ohladi i stegne.

Dekoracija

Umutite mikserom šlag penu sa mlekom ili vodom prema uputstvu sa kesice, i ukrasite kolač pomoću poslastičarske špric kese ili ga jednostavno premažite šlagom. Kolač dobro ohladite u frižideru najmanje par sati ili preko noći.

Naši proizvodi

Rafaelo kocke sa malinama

Neodoljivo kremaste i osvežavajuće.

Koraci pripreme

Priprema biskvita

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa počnite mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera i vanilin šećera. Mutite dok se sav šećer ne otopi i dok ne dobijete čvrst sneg. Odložite mikser.
Na kraju dodajte mešavinu kokosovog i običnog brašna sa praškom za pecivo i lagano sjedinite špatulom pazeći da sneg ne splasne. Smesu rasporedite u pleh obložen pek papirom dimenzija 32x22 cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15-20 minuta dok lepo ne porumeni.
Biskvit kratko prohladite, skinite pek papir i vratite ga u pleh pa odmah prelijte vrućim mlekom.

Priprema krema

U malo mleka žicom razmutite žumanca, dodajte puding i izmešajte tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i belu čokoladu izlomljenu na kocke pa zagrevajte na srednjoj vatri do vrenja uz povremeno mešanje žicom.
Ukuvajte puding sa žumancima ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, pa kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

Priprema želea od malina

Smrznute maline stavite u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer, kao i polovinu vode pa zagrevajte na vatri dok se ne otope i raspadnu. Protisnite ih kroz cediljku da se odstrane koštice, pa u sos od malina ukuvajte puding od malina razmućen u ostatku vode.
Kuvajte par minuta dok se ne zgusne, pa vrući žele odmah rasporedite preko biskvita prelivenog mlekom. Prohladite kratko pa stavite u frižider da se žele stegne pre stavljanja krema.

Ohlađen krem najpre mikserom izmutite da postane potpuno gladak, pa dodajte komad po komad omekšalog maslaca i penasto umutite da se sve lepo sjedini.
Krem nanesite preko ohlađenog želea, poravnajte i stavite u frižider da se malo ohladi i stegne.

Dekoracija

Umutite mikserom šlag penu sa mlekom ili vodom prema uputstvu sa kesice, i ukrasite kolač pomoću poslastičarske špric kese ili ga jednostavno premažite šlagom. Kolač dobro ohladite u frižideru najmanje par sati ili preko noći.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept