1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
6 belanaca
prstohvat soli
80 g šećera
40 g oštrog brašna
200 ml mleka
500 g smrznutih malina
100 g šećera
250 ml vode
2 kesica C Puding sa ukusom maline
600 ml mleka
6 žumanaca
120 g šećera
100 g bele čokolade
200 g maslaca
200 ml mleka ili vode
Neodoljivo kremaste i osvežavajuće.
Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa počnite mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera i vanilin šećera. Mutite dok se sav šećer ne otopi i dok ne dobijete čvrst sneg. Odložite mikser.
Na kraju dodajte mešavinu kokosovog i običnog brašna sa praškom za pecivo i lagano sjedinite špatulom pazeći da sneg ne splasne. Smesu rasporedite u pleh obložen pek papirom dimenzija 32x22 cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15-20 minuta dok lepo ne porumeni.
Biskvit kratko prohladite, skinite pek papir i vratite ga u pleh pa odmah prelijte vrućim mlekom.
U malo mleka žicom razmutite žumanca, dodajte puding i izmešajte tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i belu čokoladu izlomljenu na kocke pa zagrevajte na srednjoj vatri do vrenja uz povremeno mešanje žicom.
Ukuvajte puding sa žumancima ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, pa kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
Smrznute maline stavite u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer, kao i polovinu vode pa zagrevajte na vatri dok se ne otope i raspadnu. Protisnite ih kroz cediljku da se odstrane koštice, pa u sos od malina ukuvajte puding od malina razmućen u ostatku vode.
Kuvajte par minuta dok se ne zgusne, pa vrući žele odmah rasporedite preko biskvita prelivenog mlekom. Prohladite kratko pa stavite u frižider da se žele stegne pre stavljanja krema.
Ohlađen krem najpre mikserom izmutite da postane potpuno gladak, pa dodajte komad po komad omekšalog maslaca i penasto umutite da se sve lepo sjedini.
Krem nanesite preko ohlađenog želea, poravnajte i stavite u frižider da se malo ohladi i stegne.
Umutite mikserom šlag penu sa mlekom ili vodom prema uputstvu sa kesice, i ukrasite kolač pomoću poslastičarske špric kese ili ga jednostavno premažite šlagom. Kolač dobro ohladite u frižideru najmanje par sati ili preko noći.
Neodoljivo kremaste i osvežavajuće.
Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa počnite mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera i vanilin šećera. Mutite dok se sav šećer ne otopi i dok ne dobijete čvrst sneg. Odložite mikser.
Na kraju dodajte mešavinu kokosovog i običnog brašna sa praškom za pecivo i lagano sjedinite špatulom pazeći da sneg ne splasne. Smesu rasporedite u pleh obložen pek papirom dimenzija 32x22 cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15-20 minuta dok lepo ne porumeni.
Biskvit kratko prohladite, skinite pek papir i vratite ga u pleh pa odmah prelijte vrućim mlekom.
U malo mleka žicom razmutite žumanca, dodajte puding i izmešajte tako da ne bude grudvica. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i belu čokoladu izlomljenu na kocke pa zagrevajte na srednjoj vatri do vrenja uz povremeno mešanje žicom.
Ukuvajte puding sa žumancima ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, pa kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
Smrznute maline stavite u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer, kao i polovinu vode pa zagrevajte na vatri dok se ne otope i raspadnu. Protisnite ih kroz cediljku da se odstrane koštice, pa u sos od malina ukuvajte puding od malina razmućen u ostatku vode.
Kuvajte par minuta dok se ne zgusne, pa vrući žele odmah rasporedite preko biskvita prelivenog mlekom. Prohladite kratko pa stavite u frižider da se žele stegne pre stavljanja krema.
Ohlađen krem najpre mikserom izmutite da postane potpuno gladak, pa dodajte komad po komad omekšalog maslaca i penasto umutite da se sve lepo sjedini.
Krem nanesite preko ohlađenog želea, poravnajte i stavite u frižider da se malo ohladi i stegne.
Umutite mikserom šlag penu sa mlekom ili vodom prema uputstvu sa kesice, i ukrasite kolač pomoću poslastičarske špric kese ili ga jednostavno premažite šlagom. Kolač dobro ohladite u frižideru najmanje par sati ili preko noći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.