burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija1

Puding kocke sa bananom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
1

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

7 kašika brašna

3 kašike C kakao praha

1/2 C praška za pecivo

75 g margarina (istopljen i ohlađen)

1-2 banane

Fil:

2 kesice C pudinga od vanile

1 C vanilin šećer

2 kašike šećera

800 ml mleka

2-3 banane

120 g margarina

Dodatno:

2 kesice C šlag krema (beli)

250 ml hladne vode

Puding kocke sa bananom

Koraci pripreme

U posudu stavite jaja i šećer i dobro izmešajte, ručno ne mikserom. Zatim dodajte margarin i izgnječenu bananu i promešajte i na kraju dodajte brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Smesu izliti u pleh koji je obložen papirom za pečenje i peći koru na 180 stepeni oko 30-40 minuta u zavisnosti od vaše rerne. Ohladiti koru.

U šerpu staviti 650 ml mleka, C vanilin šećer i šećer i staviti na tihu vatru, a u preostalih 150 ml mleka razmutiti kesice C pudinga.

Kada mleko počne da vri, dodajte razmućenu smesu za puding i kuvajte 2,3 minuta uz neprestano mešanje i ohladite puding.

U posudi izradite mikserom margarin i dodajte ohlađen puding i mikserom mutite ( samo onoliko koliko je potrebno da se puding i margarin povežu).

Zatim dodajte izgnječene banane i ručno promešajte.

U posudu staviti sadržaj kesice za C šlag krem i dodajte 250 ml hladne vode i mutite mikserom.

Na ohlađenu koru ravnomerno rasporedite fil i od gore stavite C šlag krem.

Rashlađen kolač secite na kocke.

Naši proizvodi

Puding kocke sa bananom

Koraci pripreme

U posudu stavite jaja i šećer i dobro izmešajte, ručno ne mikserom. Zatim dodajte margarin i izgnječenu bananu i promešajte i na kraju dodajte brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Smesu izliti u pleh koji je obložen papirom za pečenje i peći koru na 180 stepeni oko 30-40 minuta u zavisnosti od vaše rerne. Ohladiti koru.

U šerpu staviti 650 ml mleka, C vanilin šećer i šećer i staviti na tihu vatru, a u preostalih 150 ml mleka razmutiti kesice C pudinga.

Kada mleko počne da vri, dodajte razmućenu smesu za puding i kuvajte 2,3 minuta uz neprestano mešanje i ohladite puding.

U posudi izradite mikserom margarin i dodajte ohlađen puding i mikserom mutite ( samo onoliko koliko je potrebno da se puding i margarin povežu).

Zatim dodajte izgnječene banane i ručno promešajte.

U posudu staviti sadržaj kesice za C šlag krem i dodajte 250 ml hladne vode i mutite mikserom.

Na ohlađenu koru ravnomerno rasporedite fil i od gore stavite C šlag krem.

Rashlađen kolač secite na kocke.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept