burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Profiterole

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Za testo:

150 ml vode

40 g maslaca

2 kašike ulja

100 g oštrog brašna

prstohvat soli

2 jaja

Za fil:

500 ml mleka

1/2 kesice C pudinga vanila

1/2 kesice C pudinga slatka pavlaka

1 kesica C vanilin šećera

4 kašike šećera

50 g bele čokolade

50 g maslaca

4 kašike C kokosovog brašna

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

1 kašičica maslaca

Profiterole

Koraci pripreme

Za pripremu kore u šerpu staviti da prokuva maslac, ulje i voda.

Kad počne da ključa skloniti sa vatre i umešati brašno i prstohvat soli. Vratiti na ringlu i mešati još 3 minuta da smesa bude glatka.

Kada se testo dovoljno prohladi, toliko da ne peče, dodati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.

Na pek papir podmazan uljem pomoću ćprica ili kašičicom nanositi smesu veličine oraha. Peći 20 minuta na 200 stepeni C.

Za pripremu fila od 1/2 l mleka odvojiti 5 kašika (oko 50 ml), a ostatak zagrejati sa šećerom i C vanilin šećerom.

U 50 ml hladnog mleka razmutiti C puding od vanile i slatke pavlake, potom dodati u ključalo mleko.

Kada se puding prohladi dodati rastopljenu belu čokoladu, a nakon toga nastaviti hlađenje fila.

Na kraju u fil dodati maslac sobne temperature i mutiti mikserom. Dodati na kraju C kokos i kašikom promešati.

Ohlađene profiterole puniti pomoću šprica dobijenim filom, a zatim ih preliti glazurom čokolade sa malo maslaca.

Posuti C kokosom dok je glazura još topla.

Naši proizvodi

Profiterole

Koraci pripreme

Za pripremu kore u šerpu staviti da prokuva maslac, ulje i voda.

Kad počne da ključa skloniti sa vatre i umešati brašno i prstohvat soli. Vratiti na ringlu i mešati još 3 minuta da smesa bude glatka.

Kada se testo dovoljno prohladi, toliko da ne peče, dodati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.

Na pek papir podmazan uljem pomoću ćprica ili kašičicom nanositi smesu veličine oraha. Peći 20 minuta na 200 stepeni C.

Za pripremu fila od 1/2 l mleka odvojiti 5 kašika (oko 50 ml), a ostatak zagrejati sa šećerom i C vanilin šećerom.

U 50 ml hladnog mleka razmutiti C puding od vanile i slatke pavlake, potom dodati u ključalo mleko.

Kada se puding prohladi dodati rastopljenu belu čokoladu, a nakon toga nastaviti hlađenje fila.

Na kraju u fil dodati maslac sobne temperature i mutiti mikserom. Dodati na kraju C kokos i kašikom promešati.

Ohlađene profiterole puniti pomoću šprica dobijenim filom, a zatim ih preliti glazurom čokolade sa malo maslaca.

Posuti C kokosom dok je glazura još topla.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept