burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Princes krofne sa prelivom od malina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Testo:

250 ml vode

100 ml ulja

malo soli

150 g brašna

1 kesica praška za pecivo

4 jaja

Fil:

1 l mleka

10 kašika šećera

3 kesice pudinga od vanile

1 kašika gustina

250 g maslaca/margarina

1 kesica vanilin šećera

Preliv od malina:

200 g malina

200 ml vode

2 kašike šećera

1 kašika gustina

Princes krofne sa prelivom od malina

Koraci pripreme

Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašičice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati. Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom.

Kada se formira glatko testo, špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Možete testo stavljati i kašičicom.

Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu.

Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Dobro ga ohladiti i ismikšati sa umućenim maslacem/margarinom.

Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati. Možete fil stavljati i kašičicom.

U šerpicu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi. Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Prohlađen preliv staviti preko krofni. Staviti na kratko u frižider.

Naši proizvodi

Princes krofne sa prelivom od malina

Koraci pripreme

Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašičice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati. Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom.

Kada se formira glatko testo, špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Možete testo stavljati i kašičicom.

Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu.

Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Dobro ga ohladiti i ismikšati sa umućenim maslacem/margarinom.

Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati. Možete fil stavljati i kašičicom.

U šerpicu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi. Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Prohlađen preliv staviti preko krofni. Staviti na kratko u frižider.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept