0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
250 ml vode
100 ml ulja
malo soli
150 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
4 jajeta
1 l mleka
10 kašika šećera
3 kesice C pudinga od vanile
1 kašika C čvrstina
250 g maslaca/margarina
1 kesica C vanilin šećera
200 g malina
200 ml vode
2 kašike šećera
1 kašika C čvrstina
Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašičice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i C prašak za pecivo, izmešati.
Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom.
Kada se formira glatko testo, špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Možete testo stavljati i kašičicom.
Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu.
C Puding i C čvrstin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.
U 800 ml mleka staviti šećer i C vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i čvrstin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.
Dobro ga ohladiti i ismikšati sa umućenim maslacem/margarinom.
Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati. Možete fil stavljati i kašičicom.
U šerpicu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.
C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.
Prohlađen preliv staviti preko krofni. Staviti na kratko u frižider.
Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašičice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i C prašak za pecivo, izmešati.
Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom.
Kada se formira glatko testo, špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Možete testo stavljati i kašičicom.
Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu.
C Puding i C čvrstin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.
U 800 ml mleka staviti šećer i C vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i čvrstin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.
Dobro ga ohladiti i ismikšati sa umućenim maslacem/margarinom.
Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati. Možete fil stavljati i kašičicom.
U šerpicu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.
C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.
Prohlađen preliv staviti preko krofni. Staviti na kratko u frižider.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.