0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
6-8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6-8
3 jaja
1 šolja ulja
1 šolja mleka
1 kašika šećera
1 kesica suvog C kvasca
1 kesica C praška za pecivo
4 šolje brašna (po potrebi)
100 g C kokosa
2 kašike C kakaoa
1/2 kg šećera
600 ml vode
U mlako mleko staviti kvasac i kasiku šećera. Jaja umutiti, postepeno dodavati ulje i brašno, prethodno pomešano s C praškom za pecivo, umesiti glatko testo (dodavati brašna dok se testo prestane lepiti za ruke, ali ne sme biti prečvsto) i ostaviti da naraste oko 1/2 sata.
Testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati C kokos, a u drugi C kakao.
Ponovo ostaviti da raste 20-tak min.
Svaki deo podeliti na 6 delova. Razvući oklagijom u krug crni deo, pa preklopiti sa razvaljanim belim krugom. Svaki krug seći na 8 delova - kiflica.
Peći oko 20 min. na 180 stepeni.
Ranije napraviti šerbet od šećera i vode, u mom receptu stoji 1 kg šećera i 1 l vode, ali to je za moj ukus previše pa sam smanjila količinu, a vi prema ukusu.
Prelivene kiflice vratiti na par minuta u rernu da upiju preliv.
U mlako mleko staviti kvasac i kasiku šećera. Jaja umutiti, postepeno dodavati ulje i brašno, prethodno pomešano s C praškom za pecivo, umesiti glatko testo (dodavati brašna dok se testo prestane lepiti za ruke, ali ne sme biti prečvsto) i ostaviti da naraste oko 1/2 sata.
Testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati C kokos, a u drugi C kakao.
Ponovo ostaviti da raste 20-tak min.
Svaki deo podeliti na 6 delova. Razvući oklagijom u krug crni deo, pa preklopiti sa razvaljanim belim krugom. Svaki krug seći na 8 delova - kiflica.
Peći oko 20 min. na 180 stepeni.
Ranije napraviti šerbet od šećera i vode, u mom receptu stoji 1 kg šećera i 1 l vode, ali to je za moj ukus previše pa sam smanjila količinu, a vi prema ukusu.
Prelivene kiflice vratiti na par minuta u rernu da upiju preliv.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.