burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6-8

Prelivene kokos kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6-8

Sastojci

3 jaja

1 šolja ulja

1 šolja mleka

1 kašika šećera

1 kesica suvog C kvasca

1 kesica C praška za pecivo

4 šolje brašna (po potrebi)

100 g C kokosa

2 kašike C kakaoa

Šerbet:

1/2 kg šećera

600 ml vode

Prelivene kokos kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti kvasac i kasiku šećera. Jaja umutiti, postepeno dodavati ulje i brašno, prethodno pomešano s C praškom za pecivo, umesiti glatko testo (dodavati brašna dok se testo prestane lepiti za ruke, ali ne sme biti prečvsto) i ostaviti da naraste oko 1/2 sata.

Testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati C kokos, a u drugi C kakao.

Ponovo ostaviti da raste 20-tak min.

Svaki deo podeliti na 6 delova. Razvući oklagijom u krug crni deo, pa preklopiti sa razvaljanim belim krugom. Svaki krug seći na 8 delova - kiflica.

Peći oko 20 min. na 180 stepeni.

Ranije napraviti šerbet od šećera i vode, u mom receptu stoji 1 kg šećera i 1 l vode, ali to je za moj ukus previše pa sam smanjila količinu, a vi prema ukusu.

Prelivene kiflice vratiti na par minuta u rernu da upiju preliv.

Naši proizvodi

Prelivene kokos kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti kvasac i kasiku šećera. Jaja umutiti, postepeno dodavati ulje i brašno, prethodno pomešano s C praškom za pecivo, umesiti glatko testo (dodavati brašna dok se testo prestane lepiti za ruke, ali ne sme biti prečvsto) i ostaviti da naraste oko 1/2 sata.

Testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati C kokos, a u drugi C kakao.

Ponovo ostaviti da raste 20-tak min.

Svaki deo podeliti na 6 delova. Razvući oklagijom u krug crni deo, pa preklopiti sa razvaljanim belim krugom. Svaki krug seći na 8 delova - kiflica.

Peći oko 20 min. na 180 stepeni.

Ranije napraviti šerbet od šećera i vode, u mom receptu stoji 1 kg šećera i 1 l vode, ali to je za moj ukus previše pa sam smanjila količinu, a vi prema ukusu.

Prelivene kiflice vratiti na par minuta u rernu da upiju preliv.

Autor

Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept