burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija60

Praline

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
60

Sastojci

500 g šećera

200 ml vode

250 g margarina

11 kašika brašna

C vanilin šećer

1 kesica soka u prahu

200 g čokolade za kuvanje

Praline

Koraci pripreme

Šećer i vodu ušpinovati 8 min. Da vri.

Skoloniti sa vatre i mutiti mikserom, komad po komad margarina (prethodno podeljen na 11 delova) i po jedna kašika brašna, znači komad margarina i kašika brasna sve dok ne stignemo do polovine kada ubacimo kesicu nerastvorenog soka (po ukusu malina, jagoda, pomorandža...).

Nastavljamo dalje sa ostatkom materijala do kraja. Kada smo umutili kašikom stavljamo fil u prethodno obložene silikonske modlice čokoladom, koje su odstajale u frizu da se stegnu.

Punimo ih i ponovo vraĆamo u friz i kad se ponovo dobro ohlade premažemo ponovo čokoladom.

Naši proizvodi

Praline

Koraci pripreme

Šećer i vodu ušpinovati 8 min. Da vri.

Skoloniti sa vatre i mutiti mikserom, komad po komad margarina (prethodno podeljen na 11 delova) i po jedna kašika brašna, znači komad margarina i kašika brasna sve dok ne stignemo do polovine kada ubacimo kesicu nerastvorenog soka (po ukusu malina, jagoda, pomorandža...).

Nastavljamo dalje sa ostatkom materijala do kraja. Kada smo umutili kašikom stavljamo fil u prethodno obložene silikonske modlice čokoladom, koje su odstajale u frizu da se stegnu.

Punimo ih i ponovo vraĆamo u friz i kad se ponovo dobro ohlade premažemo ponovo čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept