0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
60
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
60
500 g šećera
200 ml vode
250 g margarina
11 kašika brašna
C vanilin šećer
1 kesica soka u prahu
200 g čokolade za kuvanje
Šećer i vodu ušpinovati 8 min. Da vri.
Skoloniti sa vatre i mutiti mikserom, komad po komad margarina (prethodno podeljen na 11 delova) i po jedna kašika brašna, znači komad margarina i kašika brasna sve dok ne stignemo do polovine kada ubacimo kesicu nerastvorenog soka (po ukusu malina, jagoda, pomorandža...).
Nastavljamo dalje sa ostatkom materijala do kraja. Kada smo umutili kašikom stavljamo fil u prethodno obložene silikonske modlice čokoladom, koje su odstajale u frizu da se stegnu.
Punimo ih i ponovo vraĆamo u friz i kad se ponovo dobro ohlade premažemo ponovo čokoladom.
Šećer i vodu ušpinovati 8 min. Da vri.
Skoloniti sa vatre i mutiti mikserom, komad po komad margarina (prethodno podeljen na 11 delova) i po jedna kašika brašna, znači komad margarina i kašika brasna sve dok ne stignemo do polovine kada ubacimo kesicu nerastvorenog soka (po ukusu malina, jagoda, pomorandža...).
Nastavljamo dalje sa ostatkom materijala do kraja. Kada smo umutili kašikom stavljamo fil u prethodno obložene silikonske modlice čokoladom, koje su odstajale u frizu da se stegnu.
Punimo ih i ponovo vraĆamo u friz i kad se ponovo dobro ohlade premažemo ponovo čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.