0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
1000 ml soka od kivije ili zelene jabuke
6 kašika šećera
nekoliko kapi zelene prehrambene boje
1000 ml biljnog mleka po želji
3 kesica C Puding sa ukusom vanilina
9 kašika šećera
1000 ml soka od maline, jagode ili višnje
6 kašika šećera
Preukusan voćni kolač sa grizom.
Uzmite dublji pleh dimenzija oko 35x22 cm i poprskajte ga vodom.
U šerpu sipajte sok od kivija (ili zelene jabuke), dodajte šećer po ukusu i stavite na vatru da se zagreva. U vruće ukuvajte griz, sipajući postepeno i sve vreme mešajući žicom kako se ne bi stvorile grudvice. Vratite na vatru i kuvajte oko 5 minuta dok se ne zgusne.
Ako niste zadovoljni intenzitetom boje, po želji možete dodati par kapi prehrambene zelene boje.
Vruć griz odmah sipajte u pleh poprskan vodom i protresite ga da se fil lepo rasporedi. Ako je potrebno da ga poravnate špatulom, učinite to brzo jer se fil brzo steže. Stavite u frižider dok pripremate sledeći sloj.
U malo biljnog mleka razmutite puding a ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i zagrevajte do vrenja. Ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, i kuvajte par minuta dok se ne zgusne.
Vruć puding odmah izlijte preko kivi sloja čija površina se stegla u frižideru. Brzo poravnajte špatulom i vratite u frižider dok pripremate treći sloj.
Sipajte u šerpu sok od malina (jagoda ili višanja), dodajte šećer i zagrevajte na srednjoj vatri. U vruće ukuvajte griz na isti način kao za prvi sloj, kuvajte par minuta i skinite sa vatre kad se zgusne.
Ovde takođe možete po želji dodati par kapi crvene prehrambene boje, ali ja nisam dodavala jer nije bilo potrebe.
Sipajte fil preko puding sloja, protresite pleh da se fil od griza lepo rasporedi, i po potrebi brzo poravnajte špatulom. Kolač dobro ohladite u frižideru najmanje par sati, a najbolje preko noći.
Secite na kocke nožem koji ste pokvasili pod mlazom hladne vode. Po želji možete kolač dodatno dekorisati voćem ili šlagom.
Preukusan voćni kolač sa grizom.
Uzmite dublji pleh dimenzija oko 35x22 cm i poprskajte ga vodom.
U šerpu sipajte sok od kivija (ili zelene jabuke), dodajte šećer po ukusu i stavite na vatru da se zagreva. U vruće ukuvajte griz, sipajući postepeno i sve vreme mešajući žicom kako se ne bi stvorile grudvice. Vratite na vatru i kuvajte oko 5 minuta dok se ne zgusne.
Ako niste zadovoljni intenzitetom boje, po želji možete dodati par kapi prehrambene zelene boje.
Vruć griz odmah sipajte u pleh poprskan vodom i protresite ga da se fil lepo rasporedi. Ako je potrebno da ga poravnate špatulom, učinite to brzo jer se fil brzo steže. Stavite u frižider dok pripremate sledeći sloj.
U malo biljnog mleka razmutite puding a ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i zagrevajte do vrenja. Ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, i kuvajte par minuta dok se ne zgusne.
Vruć puding odmah izlijte preko kivi sloja čija površina se stegla u frižideru. Brzo poravnajte špatulom i vratite u frižider dok pripremate treći sloj.
Sipajte u šerpu sok od malina (jagoda ili višanja), dodajte šećer i zagrevajte na srednjoj vatri. U vruće ukuvajte griz na isti način kao za prvi sloj, kuvajte par minuta i skinite sa vatre kad se zgusne.
Ovde takođe možete po želji dodati par kapi crvene prehrambene boje, ali ja nisam dodavala jer nije bilo potrebe.
Sipajte fil preko puding sloja, protresite pleh da se fil od griza lepo rasporedi, i po potrebi brzo poravnajte špatulom. Kolač dobro ohladite u frižideru najmanje par sati, a najbolje preko noći.
Secite na kocke nožem koji ste pokvasili pod mlazom hladne vode. Po želji možete kolač dodatno dekorisati voćem ili šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.