burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Posni voćni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Prvi sloj:

1000 ml soka od kivije ili zelene jabuke

6 kašika šećera

150 g C Pšenični griz

nekoliko kapi zelene prehrambene boje

Drugi slov:

1000 ml biljnog mleka po želji

3 kesica C Puding sa ukusom vanilina

9 kašika šećera

Treći sloj:

1000 ml soka od maline, jagode ili višnje

6 kašika šećera

150 g C Pšenični griz

Posni voćni kolač

Preukusan voćni kolač sa grizom.

Koraci pripreme

Prvi sloj:

Uzmite dublji pleh dimenzija oko 35x22 cm i poprskajte ga vodom.
U šerpu sipajte sok od kivija (ili zelene jabuke), dodajte šećer po ukusu i stavite na vatru da se zagreva. U vruće ukuvajte griz, sipajući postepeno i sve vreme mešajući žicom kako se ne bi stvorile grudvice. Vratite na vatru i kuvajte oko 5 minuta dok se ne zgusne.
Ako niste zadovoljni intenzitetom boje, po želji možete dodati par kapi prehrambene zelene boje.
Vruć griz odmah sipajte u pleh poprskan vodom i protresite ga da se fil lepo rasporedi. Ako je potrebno da ga poravnate špatulom, učinite to brzo jer se fil brzo steže. Stavite u frižider dok pripremate sledeći sloj.

Drugi sloj:

U malo biljnog mleka razmutite puding a ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i zagrevajte do vrenja. Ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, i kuvajte par minuta dok se ne zgusne.
Vruć puding odmah izlijte preko kivi sloja čija površina se stegla u frižideru. Brzo poravnajte špatulom i vratite u frižider dok pripremate treći sloj.

Treći sloj:

Sipajte u šerpu sok od malina (jagoda ili višanja), dodajte šećer i zagrevajte na srednjoj vatri. U vruće ukuvajte griz na isti način kao za prvi sloj, kuvajte par minuta i skinite sa vatre kad se zgusne.
Ovde takođe možete po želji dodati par kapi crvene prehrambene boje, ali ja nisam dodavala jer nije bilo potrebe.
Sipajte fil preko puding sloja, protresite pleh da se fil od griza lepo rasporedi, i po potrebi brzo poravnajte špatulom. Kolač dobro ohladite u frižideru najmanje par sati, a najbolje preko noći.
Secite na kocke nožem koji ste pokvasili pod mlazom hladne vode. Po želji možete kolač dodatno dekorisati voćem ili šlagom.

Naši proizvodi

Posni voćni kolač

Preukusan voćni kolač sa grizom.

Koraci pripreme

Prvi sloj:

Uzmite dublji pleh dimenzija oko 35x22 cm i poprskajte ga vodom.
U šerpu sipajte sok od kivija (ili zelene jabuke), dodajte šećer po ukusu i stavite na vatru da se zagreva. U vruće ukuvajte griz, sipajući postepeno i sve vreme mešajući žicom kako se ne bi stvorile grudvice. Vratite na vatru i kuvajte oko 5 minuta dok se ne zgusne.
Ako niste zadovoljni intenzitetom boje, po želji možete dodati par kapi prehrambene zelene boje.
Vruć griz odmah sipajte u pleh poprskan vodom i protresite ga da se fil lepo rasporedi. Ako je potrebno da ga poravnate špatulom, učinite to brzo jer se fil brzo steže. Stavite u frižider dok pripremate sledeći sloj.

Drugi sloj:

U malo biljnog mleka razmutite puding a ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i zagrevajte do vrenja. Ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, i kuvajte par minuta dok se ne zgusne.
Vruć puding odmah izlijte preko kivi sloja čija površina se stegla u frižideru. Brzo poravnajte špatulom i vratite u frižider dok pripremate treći sloj.

Treći sloj:

Sipajte u šerpu sok od malina (jagoda ili višanja), dodajte šećer i zagrevajte na srednjoj vatri. U vruće ukuvajte griz na isti način kao za prvi sloj, kuvajte par minuta i skinite sa vatre kad se zgusne.
Ovde takođe možete po želji dodati par kapi crvene prehrambene boje, ali ja nisam dodavala jer nije bilo potrebe.
Sipajte fil preko puding sloja, protresite pleh da se fil od griza lepo rasporedi, i po potrebi brzo poravnajte špatulom. Kolač dobro ohladite u frižideru najmanje par sati, a najbolje preko noći.
Secite na kocke nožem koji ste pokvasili pod mlazom hladne vode. Po želji možete kolač dodatno dekorisati voćem ili šlagom.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept