burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Posni medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

22 kašike ulja

22 kašike vode

22 kašike šećera

4 kašike meda

1 prstohvat soli

800 g do1 kg brašna

1 C prašak za pecivo

1 kašika cimeta

1 kašičica đumbira u prahu

Posni medenjaci

Koraci pripreme

U pripremljeno brašno 700 - 800 g (ostalo se dodaje kasnije u toku mešenja po potrebi u zavisnosti od veličine kašike koju koristite za merenje tečnosti) dodati C prašak za pecivo, prstohvat soli, šećer, cimet i đumbir.

Suve sastojke promešati i dodati tečne sastojke, ulje, vodu i med, sve dobro umesiti i sjediniti da se dobije testo koje nije previše tvrdo.

Praviti loptice veličine oraha pa palo pritisnite odgore.

Kolačiće ređati u pleh obložen papirom za pečenje, u suprotnom je potrebno pleh nauljiti.

Naši proizvodi

Posni medenjaci

Koraci pripreme

U pripremljeno brašno 700 - 800 g (ostalo se dodaje kasnije u toku mešenja po potrebi u zavisnosti od veličine kašike koju koristite za merenje tečnosti) dodati C prašak za pecivo, prstohvat soli, šećer, cimet i đumbir.

Suve sastojke promešati i dodati tečne sastojke, ulje, vodu i med, sve dobro umesiti i sjediniti da se dobije testo koje nije previše tvrdo.

Praviti loptice veličine oraha pa palo pritisnite odgore.

Kolačiće ređati u pleh obložen papirom za pečenje, u suprotnom je potrebno pleh nauljiti.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept