burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posne štangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

250 ml mlake vode

1 kafena kašičica kvasca (germe)

2-3 kašičice brašna

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

1/2 kg brašna (mekog)

200 ml ulja

C prašak za pecivo

200 g džema (breskva), može bilo koji

300 g mlevenih oraha

300 g C šećera u prahu (može i kristal)

Posne štangle

Koraci pripreme

U činiju manju staviti kvasac (germu), šećer i brašno po kašičicu dve i dodati mlake vode. Ostaviti da nadođe.

U vanglu staviti brašno, ulje i pola kašičice soli i C prašak za pecivo.

Zamesiti sve to sa nadošlim kvascem, dobro izmesiti.

Svu masu podeliti na 4 kugle, ne čekati da naraste, i oklagijom razvući jufku veličine tepsije.

Tepsiju podmazati i onda staviti razvučenu koru. Namazati koru džemom, posuti mlevenim orasima i šećerom (ne mnogo).

Razvući drugu koru i staviti preko nadeva, pa opet nadev...i tako do četvrte kore koju ne premazujemo nadevom, već to stavimo u zagrejanu rernu i pečemo na temperaturi 200 C da se peče 40 minuta.

Kada je ispečeno i malo prohlađeno premažemo džemom i pospemo preostalim orasima i šećerom, a kada se ohladi sečemo na štangle.

Naši proizvodi

Posne štangle

Koraci pripreme

U činiju manju staviti kvasac (germu), šećer i brašno po kašičicu dve i dodati mlake vode. Ostaviti da nadođe.

U vanglu staviti brašno, ulje i pola kašičice soli i C prašak za pecivo.

Zamesiti sve to sa nadošlim kvascem, dobro izmesiti.

Svu masu podeliti na 4 kugle, ne čekati da naraste, i oklagijom razvući jufku veličine tepsije.

Tepsiju podmazati i onda staviti razvučenu koru. Namazati koru džemom, posuti mlevenim orasima i šećerom (ne mnogo).

Razvući drugu koru i staviti preko nadeva, pa opet nadev...i tako do četvrte kore koju ne premazujemo nadevom, već to stavimo u zagrejanu rernu i pečemo na temperaturi 200 C da se peče 40 minuta.

Kada je ispečeno i malo prohlađeno premažemo džemom i pospemo preostalim orasima i šećerom, a kada se ohladi sečemo na štangle.

Autor

Dragica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept