burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Posne breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Testo:

2 dl vode

4 dl ulja

2 čaše od 2 dl šećera

2 kesice C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

900 g + 4 kašike brašna

Punjenje:

mrvice od pečenih breskvica

oko 3/4 tegle džema (kajsije, breskve, šipurak ili mešana marmelada)

1 kesica C vanilin šećera

po ukusu arome ruma

Dekoracija:

crvena i žuta prehrambena boja

kristal šećer

aroma jagode ili maline

aroma kruške ili kajsije

Posne breskvice

Koraci pripreme

Izmešati ulje, vodu, šećer, C vanilin šećer, 4 kašike brašna i C prašak za pecivo i ostaviti smesu da odstoji pola sata. Zatim postepeno dodavati brašno i prvo mešati kašikom, a posle mesite rukama da dobijete masnu meku smesu (treba da bude meka ali ne i previše meka da se kolačići ne bi previše spljeskali).

Formirajte rukama glatke loptice veličine manjeg oraha i ređajte sa razmakom (pošto će da narastu) na pek papir u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 175-180 C 15-17 minuta (treba da ostanu svetle). Još tople loptice pažljivo izdubite (vrhom noža i kašičicom).

Mrvice dobijene dubljenjem kolačića sameljite u blenderu pa izmešajte sa džemom, vanilin šećerom i rumom. Pripremljenom smesom punite loptice i spajajte po dve u kolač. Višak smese uklonite prstima ili nožem.

Za dekoraciju pripremite dve posudice sa oko 1,5 dl vode.

U jednu posudicu rastvorite crvenu boju i aromu jagode ili maline, a u drugoj žutu boju i aromu kruške ili kajsije.

Pripremljene kolačiće kratko umočite jednom stranom u jednu, drugom u drugu boju, stavite na pek papir da se malo procede pa uvaljajte u kristal šećer i odložite na poslužavnik na pek papir da se prosuše.

Naši proizvodi

Posne breskvice

Koraci pripreme

Izmešati ulje, vodu, šećer, C vanilin šećer, 4 kašike brašna i C prašak za pecivo i ostaviti smesu da odstoji pola sata. Zatim postepeno dodavati brašno i prvo mešati kašikom, a posle mesite rukama da dobijete masnu meku smesu (treba da bude meka ali ne i previše meka da se kolačići ne bi previše spljeskali).

Formirajte rukama glatke loptice veličine manjeg oraha i ređajte sa razmakom (pošto će da narastu) na pek papir u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 175-180 C 15-17 minuta (treba da ostanu svetle). Još tople loptice pažljivo izdubite (vrhom noža i kašičicom).

Mrvice dobijene dubljenjem kolačića sameljite u blenderu pa izmešajte sa džemom, vanilin šećerom i rumom. Pripremljenom smesom punite loptice i spajajte po dve u kolač. Višak smese uklonite prstima ili nožem.

Za dekoraciju pripremite dve posudice sa oko 1,5 dl vode.

U jednu posudicu rastvorite crvenu boju i aromu jagode ili maline, a u drugoj žutu boju i aromu kruške ili kajsije.

Pripremljene kolačiće kratko umočite jednom stranom u jednu, drugom u drugu boju, stavite na pek papir da se malo procede pa uvaljajte u kristal šećer i odložite na poslužavnik na pek papir da se prosuše.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept