0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
8
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
200 g Mlevenih oraha
100 g Ksilitola
1 kašika C Kakao prah
6 kašika Kokosovog ulja
1 prstohvat Soli
100 g Jagoda
100 g Crvenih ribizli
1 kašičica ksantan gume
1 kašika C Puding sa ukusom vanilina
100 g Ksilitola
1 prstohvat Karanfilića
2 kašika Limunovog soka
1 čaša Vode
1 komad Šljiva
1 čaša Kajsija
10 komad Crvenih ribizli
Brz i lak zimski kolač, savršen za dane kada uživamo u toplini doma i snežnim pahuljama. Koristila sam voće koje sam zamrzla letos i spojila ga sa orasima za pravi domaći ukus.
Sjediniti sve sastojke, oblikovati koru i ispeći je na 180°C, oko 15 minuta.
Nakon što se malo prohladi, staviti je u frižider.
Pomešati sok od limuna, pola šolje vode, ksantan gumu i puding od vanile, dok se ne dobije glatka smesa.
Zagrejati na srednjoj temperaturi ribizle i očišćene i naseckane jagode, ksilitol i vodu, dok ne počne da vri, povremeno mešajući.
Dodati mešavinu soka od limuna, pudinga i ksantan gume u šerpu, mešajući konstantno. Smanjiti temperaturu i kuvati još nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne.
Kad se smesa prohladi, umutiti je štapnim mikserom dok ne pređe u svetlo roze boju. Začiniti karanfilićem.
Na ohlađenu koru, izliti fil i dekorisati tanko narezanim listićima voća i ribizlama.
Najbolje je iseći voće za dekoraciju dok je još zaleđeno.
Za verziju koja nije posna, predlažem da se koristi puding sa ukusom jagode, jer je ukus sa njim bogatiji.
Brz i lak zimski kolač, savršen za dane kada uživamo u toplini doma i snežnim pahuljama. Koristila sam voće koje sam zamrzla letos i spojila ga sa orasima za pravi domaći ukus.
Sjediniti sve sastojke, oblikovati koru i ispeći je na 180°C, oko 15 minuta.
Nakon što se malo prohladi, staviti je u frižider.
Pomešati sok od limuna, pola šolje vode, ksantan gumu i puding od vanile, dok se ne dobije glatka smesa.
Zagrejati na srednjoj temperaturi ribizle i očišćene i naseckane jagode, ksilitol i vodu, dok ne počne da vri, povremeno mešajući.
Dodati mešavinu soka od limuna, pudinga i ksantan gume u šerpu, mešajući konstantno. Smanjiti temperaturu i kuvati još nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne.
Kad se smesa prohladi, umutiti je štapnim mikserom dok ne pređe u svetlo roze boju. Začiniti karanfilićem.
Na ohlađenu koru, izliti fil i dekorisati tanko narezanim listićima voća i ribizlama.
Najbolje je iseći voće za dekoraciju dok je još zaleđeno.
Za verziju koja nije posna, predlažem da se koristi puding sa ukusom jagode, jer je ukus sa njim bogatiji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.