burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Posna zimska simfonija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Sastojci za koru

200 g Mlevenih oraha

100 g Ksilitola

1 kašika C Kakao prah

6 kašika Kokosovog ulja

1 prstohvat Soli

Sastojci za voćni fil

100 g Jagoda

100 g Crvenih ribizli

1 kašičica ksantan gume

1 kašika C Puding sa ukusom vanilina

100 g Ksilitola

1 prstohvat Karanfilića

2 kašika Limunovog soka

1 čaša Vode

Dekoracija

1 komad Šljiva

1 čaša Kajsija

10 komad Crvenih ribizli

Posna zimska simfonija

Brz i lak zimski kolač, savršen za dane kada uživamo u toplini doma i snežnim pahuljama. Koristila sam voće koje sam zamrzla letos i spojila ga sa orasima za pravi domaći ukus.

Koraci pripreme

Kora

Sjediniti sve sastojke, oblikovati koru i ispeći je na 180°C, oko 15 minuta.

Nakon što se malo prohladi, staviti je u frižider.

Fil

Pomešati sok od limuna, pola šolje vode, ksantan gumu i puding od vanile, dok se ne dobije glatka smesa.

Zagrejati na srednjoj temperaturi ribizle i očišćene i naseckane jagode, ksilitol i vodu, dok ne počne da vri, povremeno mešajući.
Dodati mešavinu soka od limuna, pudinga i ksantan gume u šerpu, mešajući konstantno. Smanjiti temperaturu i kuvati još nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne.
Kad se smesa prohladi, umutiti je štapnim mikserom dok ne pređe u svetlo roze boju. Začiniti karanfilićem.

Dekoracija

Na ohlađenu koru, izliti fil i dekorisati tanko narezanim listićima voća i ribizlama.

Saveti

Najbolje je iseći voće za dekoraciju dok je još zaleđeno.

Za verziju koja nije posna, predlažem da se koristi puding sa ukusom jagode, jer je ukus sa njim bogatiji.

Posna zimska simfonija

Brz i lak zimski kolač, savršen za dane kada uživamo u toplini doma i snežnim pahuljama. Koristila sam voće koje sam zamrzla letos i spojila ga sa orasima za pravi domaći ukus.

Koraci pripreme

Kora

Sjediniti sve sastojke, oblikovati koru i ispeći je na 180°C, oko 15 minuta.

Nakon što se malo prohladi, staviti je u frižider.

Fil

Pomešati sok od limuna, pola šolje vode, ksantan gumu i puding od vanile, dok se ne dobije glatka smesa.

Zagrejati na srednjoj temperaturi ribizle i očišćene i naseckane jagode, ksilitol i vodu, dok ne počne da vri, povremeno mešajući.
Dodati mešavinu soka od limuna, pudinga i ksantan gume u šerpu, mešajući konstantno. Smanjiti temperaturu i kuvati još nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne.
Kad se smesa prohladi, umutiti je štapnim mikserom dok ne pređe u svetlo roze boju. Začiniti karanfilićem.

Dekoracija

Na ohlađenu koru, izliti fil i dekorisati tanko narezanim listićima voća i ribizlama.

Saveti

Najbolje je iseći voće za dekoraciju dok je još zaleđeno.

Za verziju koja nije posna, predlažem da se koristi puding sa ukusom jagode, jer je ukus sa njim bogatiji.

Autor

Vilen
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept