burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Posna baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za nadev:

400 g mlevenih oraha

250 g posnog margarina

Za preliv:

600 g šećera

400 ml voda

2 kesice C vanilin šećera

1/2 komada limuna

1 pakovanje Dr.Oetker Rozen kore

Posna baklava

Koraci pripreme

Pleh premazati uljem. Staviti Dr.Oetker Rozen koru i naneti mlevene orahe.

Preklopiti drugom Dr.Oetker Rozen korim i tako naizmenično ređati mlevene orahe i Dr.Oetker Rozen kore. Završiti Dr.Oetker Rozen korom.

Baklavu iseći na kocke željene veličine. Preliti je otopljenim margarinom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Dok se baklava peče pripremiti preliv:
U šerpu usuti šećer, dodati vodu, C vanilin šećer i staviti šerpu na vatru. Kuvati petnaestak minuta.

Pred kraj kuvanja dodati kolutove limuna. Gotovu baklavu izvaditi iz rerne.

Vrelu baklavu preliti vrelim prelivom. Ostaviti da se baklava ohladi i da lepo upije preliv.

Baklavu servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Posna baklava

Koraci pripreme

Pleh premazati uljem. Staviti Dr.Oetker Rozen koru i naneti mlevene orahe.

Preklopiti drugom Dr.Oetker Rozen korim i tako naizmenično ređati mlevene orahe i Dr.Oetker Rozen kore. Završiti Dr.Oetker Rozen korom.

Baklavu iseći na kocke željene veličine. Preliti je otopljenim margarinom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Dok se baklava peče pripremiti preliv:
U šerpu usuti šećer, dodati vodu, C vanilin šećer i staviti šerpu na vatru. Kuvati petnaestak minuta.

Pred kraj kuvanja dodati kolutove limuna. Gotovu baklavu izvaditi iz rerne.

Vrelu baklavu preliti vrelim prelivom. Ostaviti da se baklava ohladi i da lepo upije preliv.

Baklavu servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept