0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
400 g mlevenih oraha
250 g posnog margarina
600 g šećera
400 ml voda
2 kesice C vanilin šećera
1/2 komada limuna
1 pakovanje Dr.Oetker Rozen kore
Pleh premazati uljem. Staviti Dr.Oetker Rozen koru i naneti mlevene orahe.
Preklopiti drugom Dr.Oetker Rozen korim i tako naizmenično ređati mlevene orahe i Dr.Oetker Rozen kore. Završiti Dr.Oetker Rozen korom.
Baklavu iseći na kocke željene veličine. Preliti je otopljenim margarinom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Dok se baklava peče pripremiti preliv:
U šerpu usuti šećer, dodati vodu, C vanilin šećer i staviti šerpu na vatru. Kuvati petnaestak minuta.
Pred kraj kuvanja dodati kolutove limuna. Gotovu baklavu izvaditi iz rerne.
Vrelu baklavu preliti vrelim prelivom. Ostaviti da se baklava ohladi i da lepo upije preliv.
Baklavu servirati i poslužiti.
Pleh premazati uljem. Staviti Dr.Oetker Rozen koru i naneti mlevene orahe.
Preklopiti drugom Dr.Oetker Rozen korim i tako naizmenično ređati mlevene orahe i Dr.Oetker Rozen kore. Završiti Dr.Oetker Rozen korom.
Baklavu iseći na kocke željene veličine. Preliti je otopljenim margarinom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Dok se baklava peče pripremiti preliv:
U šerpu usuti šećer, dodati vodu, C vanilin šećer i staviti šerpu na vatru. Kuvati petnaestak minuta.
Pred kraj kuvanja dodati kolutove limuna. Gotovu baklavu izvaditi iz rerne.
Vrelu baklavu preliti vrelim prelivom. Ostaviti da se baklava ohladi i da lepo upije preliv.
Baklavu servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.