0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
400 g šećera
10 kašika vode
200 g posnog mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
2 štangle posne čokolade za kuvanje
2 srednje narandže
2 kesice C vanilin šećera
4 kašike vode
4 kašike šećera
100 g posne čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Ušpinovati šećer i vodu (kad provri kuvati oko 7 minuta). Skloniti sa ringle i u prohladjeni sirup dodati keks i mlevene orahe.
Dodati C vanilin šećer i ceđeni sok od narandže. Izmešati smesu.
Podeliti na dva dela. Prvi deo ostaje isti.
U drugom delu dodati otopljenu posnu čokoladu (2 štangle).
Na poslužavniku rasporediti drugi (čokoladni deo) i oblikovati. Preko rasporediti prvi deo smese. Ostaviti da se prohladi.
Glazura:
Rastopiti šećer i vodu kad prokuva, kuvati oko 5 minuta. Dodati ulje i posnu čokoladu. Glazurom preliti bajaderu.
Ostaviti da se stegne čokolada. Seći na štanglice i služiti.
Ušpinovati šećer i vodu (kad provri kuvati oko 7 minuta). Skloniti sa ringle i u prohladjeni sirup dodati keks i mlevene orahe.
Dodati C vanilin šećer i ceđeni sok od narandže. Izmešati smesu.
Podeliti na dva dela. Prvi deo ostaje isti.
U drugom delu dodati otopljenu posnu čokoladu (2 štangle).
Na poslužavniku rasporediti drugi (čokoladni deo) i oblikovati. Preko rasporediti prvi deo smese. Ostaviti da se prohladi.
Glazura:
Rastopiti šećer i vodu kad prokuva, kuvati oko 5 minuta. Dodati ulje i posnu čokoladu. Glazurom preliti bajaderu.
Ostaviti da se stegne čokolada. Seći na štanglice i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.