burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Posan kolač sa džemom posut orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Smesa:

1 i 1/2 čaša brašna

1/2 čaša šećera

1 puna kašika C Kakao prah

1 kašičica cimet

1 kašičica C Soda bikarbona

1 kesica C Vanilin šećer

5 kašika džema od šljiva ili po želji

1 čaša mlake vode

2 kašika ulja

premaz:

5 kašika džema od šljiva

1 šaka oraha

čoko preliv:

50 g posne čokolade za kuvanje

3 kašika C Kakao prah

5-6 kašika vode

30 g margarina

Posan kolač sa džemom posut orasima

Ovaj kolač je toliko ukusan i zahvalan za pripremu i verujem da ćete ga često praviti. Možete izmeniti neke od namirnica, kao npr. možete koristiti drugi džem ili pekmez, umesto cimeta vanilin šećer ili rum...možete umesto vode koristiti jogurt (naravno onda neće biti posan), umesto oraha lešnik itd. Pustite sebi na volju i nećete pogrešiti...

Koraci pripreme

Smesa:

U sud stavite brašno, šećer, vanilu, kakao. cimet, sodu bikarbonu, ulje, džem i vodu pa svedobro umutite (ručno ili mikserom najmanjom brzinom). Smesu izručite u uljem podmazan i brašnom posut srednji kalup za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st oko 30 min.

Premaz:

Pečen kolač izvadite iz rerne i premažite džemom a preko njega pospite izblendirane orahe.

Čoko preliv:

U manji sud sipajte vodu, dodajte iseckanu čokoladu, kakao i margarin pa stavite da se sve dobro sjedini. Ovim prelivom prelijte kolač, ostavite ga da se ohladi pa ga poslužite.

Naši proizvodi

Posan kolač sa džemom posut orasima

Ovaj kolač je toliko ukusan i zahvalan za pripremu i verujem da ćete ga često praviti. Možete izmeniti neke od namirnica, kao npr. možete koristiti drugi džem ili pekmez, umesto cimeta vanilin šećer ili rum...možete umesto vode koristiti jogurt (naravno onda neće biti posan), umesto oraha lešnik itd. Pustite sebi na volju i nećete pogrešiti...

Koraci pripreme

Smesa:

U sud stavite brašno, šećer, vanilu, kakao. cimet, sodu bikarbonu, ulje, džem i vodu pa svedobro umutite (ručno ili mikserom najmanjom brzinom). Smesu izručite u uljem podmazan i brašnom posut srednji kalup za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st oko 30 min.

Premaz:

Pečen kolač izvadite iz rerne i premažite džemom a preko njega pospite izblendirane orahe.

Čoko preliv:

U manji sud sipajte vodu, dodajte iseckanu čokoladu, kakao i margarin pa stavite da se sve dobro sjedini. Ovim prelivom prelijte kolač, ostavite ga da se ohladi pa ga poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept