burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

PORTOKALOPITA, Grčka pita sa narandžama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Potrebno je

400 g kora za pitu,

4 komad jaja

100 g šećera

2 čaša 4dl grčkog jogurta,

250 ml 250 ml ulja

2 kesica C Vanilin šećer

5 kašika rendane pomorandžine kore

1 kašika C Prašak za pecivo

Sirup:

250 g šećera

250 ml soka od ceđene pomorandže

500 ml vode

1 komad pomorandža isečena na kolutove.

PORTOKALOPITA, Grčka pita sa narandžama

Preukusna

Koraci pripreme

Priprema

Kore za pitu usitnite na sitne komadiće ne veće od 1 do 2 cm. Umutite jaja sa šećerom, postepeno dodajući šećer, i C vanilin šećer. Kada se to dobro umuti, dodajte grčki jogurt i ulje.
Dodajte i ostale sastojke, koru pomorandže, i C prašak za pecivo. Na kraju dodajete i iscepkane kore, i još jednom sve dobro izmešajte. Podmažite pleh standardne veličine, izručite smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Kolač treba lepo da porumeni, ali ne da se presuši.
Sirup pripremite tako što u posudu stavite sok od pomorandže, vodu, šećer i ostavite da proključa. Kuvajte na slabijoj vatri još oko 5 minuta sklonite, pa dodajte isečenu pomorandžu na kolutove.
Sirup sipate ravnomerno preko kolača koji se prohladio.

Naši proizvodi

PORTOKALOPITA, Grčka pita sa narandžama

Preukusna

Koraci pripreme

Priprema

Kore za pitu usitnite na sitne komadiće ne veće od 1 do 2 cm. Umutite jaja sa šećerom, postepeno dodajući šećer, i C vanilin šećer. Kada se to dobro umuti, dodajte grčki jogurt i ulje.
Dodajte i ostale sastojke, koru pomorandže, i C prašak za pecivo. Na kraju dodajete i iscepkane kore, i još jednom sve dobro izmešajte. Podmažite pleh standardne veličine, izručite smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Kolač treba lepo da porumeni, ali ne da se presuši.
Sirup pripremite tako što u posudu stavite sok od pomorandže, vodu, šećer i ostavite da proključa. Kuvajte na slabijoj vatri još oko 5 minuta sklonite, pa dodajte isečenu pomorandžu na kolutove.
Sirup sipate ravnomerno preko kolača koji se prohladio.

Autor

Verica Poznanović
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept