burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Poljsko cveće

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

80 g raznobojnih žele bombona

50 g crne čokolade

50 g bele čokolade

Za tamnu smesu:

200 g šećera

40 ml vode

60 g čokolade

200 g mlevenih oraha

1 C vanilin šećer

Za svetlu smesu:

120 g šećera

20 ml vode

120 g mlevenih badema

Poljsko cveće

Koraci pripreme

Tamna smesa:
Ušpinovati 200 g šećera sa 40 ml vode, zatim dodati čokoladu, mlevene orahe i C vanilin šećer. Dobro promešati sastojke.

Svetla smesa:
Ušpinovati 120 g šećera sa 20 ml vode, zatim dodati mlevene bademe.

U pleh sipati polovinu tamne smese i izravnati, zatim svetlu smesu, a onda iseckane žele bombone.

Na kraju staviti drugu polovinu smese i izravnati.

Posebno istopiti belu i crnu čokoladu sa 1,5 kašikom ulja.

Naizmenično sipati preko kolača da se napravi mermerni preliv.

Kolač ohladiti, a zatim iseći na kocke.

Naši proizvodi

Poljsko cveće

Koraci pripreme

Tamna smesa:
Ušpinovati 200 g šećera sa 40 ml vode, zatim dodati čokoladu, mlevene orahe i C vanilin šećer. Dobro promešati sastojke.

Svetla smesa:
Ušpinovati 120 g šećera sa 20 ml vode, zatim dodati mlevene bademe.

U pleh sipati polovinu tamne smese i izravnati, zatim svetlu smesu, a onda iseckane žele bombone.

Na kraju staviti drugu polovinu smese i izravnati.

Posebno istopiti belu i crnu čokoladu sa 1,5 kašikom ulja.

Naizmenično sipati preko kolača da se napravi mermerni preliv.

Kolač ohladiti, a zatim iseći na kocke.

Autor

Anđela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept