burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8-10

Pita sa pudingom i višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8-10

Sastojci

1 pakovanje kora za pitu

400 g očišćenih višanja

1 kašika C griza

Fil 1:

4 jaja

6 kašika šećera

180 ml ulja

150 g C griza

1 časa jogurta

1 kesica C praška za pecivo

Fil 2:

3 kesice C pudinga sa ukusom slatke pavlake

6 kašika šećera

900 ml mleka

Pita sa pudingom i višnjama

Koraci pripreme

Ukoliko se koriste zamrznute višnje, prvo ih odmrznuti, ocediti i posuti C grizom.

C Puding pomešati sa šećerom i razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak uliti u šerpu i kad se zagreje dodati puding i kuvati.

Umutiti belanca, pa pred kraj dodati šećer, žumanca, jogurt, ulje i C prašak za pecivo pomešan sa C grizom.

Kore podeliti na 4 dela (uglavnom bude po 5 kora). Na prvu koru naneti 3 kašike fila i tako do poslednje, a na poslednju staviti četvrtinu pudinga na polovinu kore, pa uz kraj staviti četvrtinu višanja i uviti u rolat.

Postupak ponoviti još tri puta a ostatkom fila premazati rolate.

Peći u rerni zagrejanoj na 185°C oko 10-15 minuta.

Naši proizvodi

Pita sa pudingom i višnjama

Koraci pripreme

Ukoliko se koriste zamrznute višnje, prvo ih odmrznuti, ocediti i posuti C grizom.

C Puding pomešati sa šećerom i razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak uliti u šerpu i kad se zagreje dodati puding i kuvati.

Umutiti belanca, pa pred kraj dodati šećer, žumanca, jogurt, ulje i C prašak za pecivo pomešan sa C grizom.

Kore podeliti na 4 dela (uglavnom bude po 5 kora). Na prvu koru naneti 3 kašike fila i tako do poslednje, a na poslednju staviti četvrtinu pudinga na polovinu kore, pa uz kraj staviti četvrtinu višanja i uviti u rolat.

Postupak ponoviti još tri puta a ostatkom fila premazati rolate.

Peći u rerni zagrejanoj na 185°C oko 10-15 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept