burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Pita sa kvascem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

250 ml vode

250 ml ulja

1 kašika šečera

1 kašika C suvog kvasca

1 kesica C praška za pecivo

1 prstohvat soli

600 g brašna

Za fil:

500 g džema od kajsija

250 g mlevenih oraha

250 g šećera

Pita sa kvascem

Koraci pripreme

U mlaku vodu staviti 1 kašiku šećera, 1 kašiku C suvog kvasca, da stane 2-3 minuta, pa dodati prstohvat soli, ulje, C prašak za pecivo i brašno.

Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 5 delova i ostaviti da stane 10 minuta. Za to vreme pripremiti fil.

Pomešati mlevene orahe i šećer i podeliti na 4 jednaka dela. Uzeti jednu loptu testa razvaljati tanko veličine 20x30 cm, staviti u pouljen pleh, isto tolike veličine kao razvučena kora.

Premazati koru džemom (ja sam ovaj put koristila džem od šljiva, jer volim taj ukus), preko džema posuti 1 deo pomešanih oraha i šećera, (ukupno ima 4 dela).

Preko staviti razvaljanu drugu koru, pa džem, pa mleveni orasi sa šećerom. Tako uraditi sa svim korama i filom. Zadnju koru ne premazivati.

Ostaviti složen kolač da stane 20-30 minuta, na par mesta izbockati testo, štapićem za ražnjiće i peći na 170 C, 30 minuta.

Pečen kolač izvrnuti iz pleha na radnu površinu, donji deo da dodje gore i još vruć premazati džemom i posuti mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Pita sa kvascem

Koraci pripreme

U mlaku vodu staviti 1 kašiku šećera, 1 kašiku C suvog kvasca, da stane 2-3 minuta, pa dodati prstohvat soli, ulje, C prašak za pecivo i brašno.

Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 5 delova i ostaviti da stane 10 minuta. Za to vreme pripremiti fil.

Pomešati mlevene orahe i šećer i podeliti na 4 jednaka dela. Uzeti jednu loptu testa razvaljati tanko veličine 20x30 cm, staviti u pouljen pleh, isto tolike veličine kao razvučena kora.

Premazati koru džemom (ja sam ovaj put koristila džem od šljiva, jer volim taj ukus), preko džema posuti 1 deo pomešanih oraha i šećera, (ukupno ima 4 dela).

Preko staviti razvaljanu drugu koru, pa džem, pa mleveni orasi sa šećerom. Tako uraditi sa svim korama i filom. Zadnju koru ne premazivati.

Ostaviti složen kolač da stane 20-30 minuta, na par mesta izbockati testo, štapićem za ražnjiće i peći na 170 C, 30 minuta.

Pečen kolač izvrnuti iz pleha na radnu površinu, donji deo da dodje gore i još vruć premazati džemom i posuti mlevenim orasima.

Autor

Igor

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept