0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
250 ml vode
250 ml ulja
1 kašika šečera
1 kašika C suvog kvasca
1 kesica C praška za pecivo
1 prstohvat soli
600 g brašna
500 g džema od kajsija
250 g mlevenih oraha
250 g šećera
U mlaku vodu staviti 1 kašiku šećera, 1 kašiku C suvog kvasca, da stane 2-3 minuta, pa dodati prstohvat soli, ulje, C prašak za pecivo i brašno.
Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 5 delova i ostaviti da stane 10 minuta. Za to vreme pripremiti fil.
Pomešati mlevene orahe i šećer i podeliti na 4 jednaka dela. Uzeti jednu loptu testa razvaljati tanko veličine 20x30 cm, staviti u pouljen pleh, isto tolike veličine kao razvučena kora.
Premazati koru džemom (ja sam ovaj put koristila džem od šljiva, jer volim taj ukus), preko džema posuti 1 deo pomešanih oraha i šećera, (ukupno ima 4 dela).
Preko staviti razvaljanu drugu koru, pa džem, pa mleveni orasi sa šećerom. Tako uraditi sa svim korama i filom. Zadnju koru ne premazivati.
Ostaviti složen kolač da stane 20-30 minuta, na par mesta izbockati testo, štapićem za ražnjiće i peći na 170 C, 30 minuta.
Pečen kolač izvrnuti iz pleha na radnu površinu, donji deo da dodje gore i još vruć premazati džemom i posuti mlevenim orasima.
U mlaku vodu staviti 1 kašiku šećera, 1 kašiku C suvog kvasca, da stane 2-3 minuta, pa dodati prstohvat soli, ulje, C prašak za pecivo i brašno.
Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 5 delova i ostaviti da stane 10 minuta. Za to vreme pripremiti fil.
Pomešati mlevene orahe i šećer i podeliti na 4 jednaka dela. Uzeti jednu loptu testa razvaljati tanko veličine 20x30 cm, staviti u pouljen pleh, isto tolike veličine kao razvučena kora.
Premazati koru džemom (ja sam ovaj put koristila džem od šljiva, jer volim taj ukus), preko džema posuti 1 deo pomešanih oraha i šećera, (ukupno ima 4 dela).
Preko staviti razvaljanu drugu koru, pa džem, pa mleveni orasi sa šećerom. Tako uraditi sa svim korama i filom. Zadnju koru ne premazivati.
Ostaviti složen kolač da stane 20-30 minuta, na par mesta izbockati testo, štapićem za ražnjiće i peći na 170 C, 30 minuta.
Pečen kolač izvrnuti iz pleha na radnu površinu, donji deo da dodje gore i još vruć premazati džemom i posuti mlevenim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.