0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
7
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
500 g kora za pitu
1 kg kajsija
100 g šećera
(ja sam koristila prirodan smeđi šećer)
2 C vanilin šećera
ulje
C Eskimko sladoled
Kajsije očistiti od koštica , posuti sa šećerom i C vanilin šećerom, lagano izmešati.
Uzimati po dve kore, posuti sa malo ulja, i na jedana kraj kora ređajte gusto zbijene kajsije.
Urolati i tako redom ređajte u podmazanu tepsiju dok ne iskoristite sve kore.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Peći pitu dok lepo ne porumeni, kajsije će prilikom pečenja pustiti sok.
Kajsije očistiti od koštica , posuti sa šećerom i C vanilin šećerom, lagano izmešati.
Uzimati po dve kore, posuti sa malo ulja, i na jedana kraj kora ređajte gusto zbijene kajsije.
Urolati i tako redom ređajte u podmazanu tepsiju dok ne iskoristite sve kore.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Peći pitu dok lepo ne porumeni, kajsije će prilikom pečenja pustiti sok.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.