burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

100 g maslaca sobne temperature

250 g brašna

2 do vrha pune kašičice praška za pecivo

prstohvat soli

150 g šećera

2 jaja

kora od jednog limuna

2 kašičice arome od vanile

1 vanilin šećer

75 ml mleka

4 veće jabuke

1 supena kašika braon šećera

2 kafene kašike cimeta

Pita sa jabukama

Koraci pripreme

Ugrejati rernu na 180 stepeni. Pomešati brašno, prašak za pecivo, so, maslac, šećer, jaja, rendanu koru limuna, aromu vanile ili vanilin šećer i postepeno dodamo mleko sobne temperature stalno mešajući da se sve lepo sjedini.

Očistimo jabuke i polovinu od jedne jabuke isečemo na kocke i dodamo smesi za testo. Smesu zatim izručimo u okruglu formu za torte prethodno namazanu margarinom i pobrašnjenu.

Preostale jabuke isečemo na tanke šnite, zatim ih rasporedimo na testo. Cimet i braon šečer pomešamo i rasporedimo na testo (jabuke).

Peče se 40-tak minuta, dok lepo ne porumeni.
Kolač je lep i kad je topao i kad se ohladi.

Kad je mlak može da se kombinuje sladoledom od vanile.

Naši proizvodi

Pita sa jabukama

Koraci pripreme

Ugrejati rernu na 180 stepeni. Pomešati brašno, prašak za pecivo, so, maslac, šećer, jaja, rendanu koru limuna, aromu vanile ili vanilin šećer i postepeno dodamo mleko sobne temperature stalno mešajući da se sve lepo sjedini.

Očistimo jabuke i polovinu od jedne jabuke isečemo na kocke i dodamo smesi za testo. Smesu zatim izručimo u okruglu formu za torte prethodno namazanu margarinom i pobrašnjenu.

Preostale jabuke isečemo na tanke šnite, zatim ih rasporedimo na testo. Cimet i braon šečer pomešamo i rasporedimo na testo (jabuke).

Peče se 40-tak minuta, dok lepo ne porumeni.
Kolač je lep i kad je topao i kad se ohladi.

Kad je mlak može da se kombinuje sladoledom od vanile.

Autor

Eržebet

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept