0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
6 do 8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
6 do 8
800 g brašna tip 400
1 kašičica soli
1 kašičica C suvog kvasca
250 ml ulja
400 ml vode
250 g margarina
6 većih jabuka ili 10 manjih
500 g šećera
3 kesice C vanilin šećer
Brašno, so, kvasac, ulje 200 ml i vodu. Sve to umesiti. Dobro izmesiti sve grudvice. Ostaviti testo da odstoji nekoliko minuta.
Podelite na 6 manja kruga i ostaviti da naraste ne dugo, najviše pola sata. Kada naraste počnite da razvijate.
Pospite brašno stavite krug razvite oklagijom sto više može. Onda pomažite uljem i počnite rukama da razvlačite koru sve u krug.
Kada je kora providno tanka tada je skroz razvijena. Pomažite koru rastopljenim margarinom pomešanim sa 50 ml ulja. Može se koristiti i samo ulje.
Zatim pospite svud po kori kristal šećer, malo C vanilin šećer i narednajte jednu veću ili dve manje jabuke.
Uvijte u rolat i prebacite u tepsiju. Tako svih 6 krugova isti postupak.
Premažite uljem i odmah pecite na 220 stepeni.
Kada je rumena i pečena izvadite pitu pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.
Kada se ohladi isecite pitu i pospite C šećerom u prahu.
Brašno, so, kvasac, ulje 200 ml i vodu. Sve to umesiti. Dobro izmesiti sve grudvice. Ostaviti testo da odstoji nekoliko minuta.
Podelite na 6 manja kruga i ostaviti da naraste ne dugo, najviše pola sata. Kada naraste počnite da razvijate.
Pospite brašno stavite krug razvite oklagijom sto više može. Onda pomažite uljem i počnite rukama da razvlačite koru sve u krug.
Kada je kora providno tanka tada je skroz razvijena. Pomažite koru rastopljenim margarinom pomešanim sa 50 ml ulja. Može se koristiti i samo ulje.
Zatim pospite svud po kori kristal šećer, malo C vanilin šećer i narednajte jednu veću ili dve manje jabuke.
Uvijte u rolat i prebacite u tepsiju. Tako svih 6 krugova isti postupak.
Premažite uljem i odmah pecite na 220 stepeni.
Kada je rumena i pečena izvadite pitu pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.
Kada se ohladi isecite pitu i pospite C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.