burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija6 do 8

Pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6 do 8

Sastojci

800 g brašna tip 400

1 kašičica soli

1 kašičica C suvog kvasca

250 ml ulja

400 ml vode

250 g margarina

6 većih jabuka ili 10 manjih

500 g šećera

3 kesice C vanilin šećer

Pita sa jabukama

Koraci pripreme

Brašno, so, kvasac, ulje 200 ml i vodu. Sve to umesiti. Dobro izmesiti sve grudvice. Ostaviti testo da odstoji nekoliko minuta.

Podelite na 6 manja kruga i ostaviti da naraste ne dugo, najviše pola sata. Kada naraste počnite da razvijate.

Pospite brašno stavite krug razvite oklagijom sto više može. Onda pomažite uljem i počnite rukama da razvlačite koru sve u krug.

Kada je kora providno tanka tada je skroz razvijena. Pomažite koru rastopljenim margarinom pomešanim sa 50 ml ulja. Može se koristiti i samo ulje.

Zatim pospite svud po kori kristal šećer, malo C vanilin šećer i narednajte jednu veću ili dve manje jabuke.

Uvijte u rolat i prebacite u tepsiju. Tako svih 6 krugova isti postupak.

Premažite uljem i odmah pecite na 220 stepeni.

Kada je rumena i pečena izvadite pitu pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.

Kada se ohladi isecite pitu i pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Pita sa jabukama

Koraci pripreme

Brašno, so, kvasac, ulje 200 ml i vodu. Sve to umesiti. Dobro izmesiti sve grudvice. Ostaviti testo da odstoji nekoliko minuta.

Podelite na 6 manja kruga i ostaviti da naraste ne dugo, najviše pola sata. Kada naraste počnite da razvijate.

Pospite brašno stavite krug razvite oklagijom sto više može. Onda pomažite uljem i počnite rukama da razvlačite koru sve u krug.

Kada je kora providno tanka tada je skroz razvijena. Pomažite koru rastopljenim margarinom pomešanim sa 50 ml ulja. Može se koristiti i samo ulje.

Zatim pospite svud po kori kristal šećer, malo C vanilin šećer i narednajte jednu veću ili dve manje jabuke.

Uvijte u rolat i prebacite u tepsiju. Tako svih 6 krugova isti postupak.

Premažite uljem i odmah pecite na 220 stepeni.

Kada je rumena i pečena izvadite pitu pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.

Kada se ohladi isecite pitu i pospite C šećerom u prahu.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept