1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
8
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
280 g Brašno
80 g Šećer
100 g Maslac
1 prstohvat So
1 Jaja
400 g Borovnice
4 kašika Šećer
Voćni kolač sa prhkim testom i filom od borovnica.
Umutiti jaje i šećer da se šećer otopi.
Pomešati brašno, so, prašak za pecivo i na kockice naseckan maslac i mrviti smesu rukama da se maslac usitni.
Sipati jaje sa šećerom u brašno, izmešati kašikom ili špatulom, pa mesiti rukama.
3/4 pripremljenog testa rukama rasporediti po dobro podmazanom kalupu za tart (ili tepsiji) prečnika 22 cm i utisnuti po dnu i ivicama (testo je mrvičasto, pa se ne može razviti oklagijom). Preko testa rasporediti borovnice.
Posuti borovnice šećerom i čvrstinom i malo promešati da se voće uvalja u šećer i čvrstin.
Preko voća namrviti ostatak testa. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta.
Vruć kolač posuti vanilin šećerom. Ostaviti da se kolač ohladi pa iseći na parčad i poslužiti.
Voćni kolač sa prhkim testom i filom od borovnica.
Umutiti jaje i šećer da se šećer otopi.
Pomešati brašno, so, prašak za pecivo i na kockice naseckan maslac i mrviti smesu rukama da se maslac usitni.
Sipati jaje sa šećerom u brašno, izmešati kašikom ili špatulom, pa mesiti rukama.
3/4 pripremljenog testa rukama rasporediti po dobro podmazanom kalupu za tart (ili tepsiji) prečnika 22 cm i utisnuti po dnu i ivicama (testo je mrvičasto, pa se ne može razviti oklagijom). Preko testa rasporediti borovnice.
Posuti borovnice šećerom i čvrstinom i malo promešati da se voće uvalja u šećer i čvrstin.
Preko voća namrviti ostatak testa. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta.
Vruć kolač posuti vanilin šećerom. Ostaviti da se kolač ohladi pa iseći na parčad i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.