burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Pita sa borovnicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Testo

Brašno 280 g

Šećer 80 g

Maslac 100 g

So 1 prstohvat

Jaja 1

C Prašak za pecivo 1 kesica

Fil

Borovnice 400 g

Šećer 4 kašika

C Čvrstin 2 kašika

C Vanilin šećer 1 kesica

Pita sa borovnicama

Voćni kolač sa prhkim testom i filom od borovnica.

Koraci pripreme

1

Umutiti jaje i šećer da se šećer otopi.

2

Pomešati brašno, so, prašak za pecivo i na kockice naseckan maslac i mrviti smesu rukama da se maslac usitni.

3

Sipati jaje sa šećerom u brašno, izmešati kašikom ili špatulom, pa mesiti rukama.

4

3/4 pripremljenog testa rukama rasporediti po dobro podmazanom kalupu za tart (ili tepsiji) prečnika 22 cm i utisnuti po dnu i ivicama (testo je mrvičasto, pa se ne može razviti oklagijom). Preko testa rasporediti borovnice.

5

Posuti borovnice šećerom i čvrstinom i malo promešati da se voće uvalja u šećer i čvrstin.

6

Preko voća namrviti ostatak testa. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta.

7

Vruć kolač posuti vanilin šećerom. Ostaviti da se kolač ohladi pa iseći na parčad i poslužiti.

Naši proizvodi

Pita sa borovnicama

Voćni kolač sa prhkim testom i filom od borovnica.

Koraci pripreme

1

Umutiti jaje i šećer da se šećer otopi.

2

Pomešati brašno, so, prašak za pecivo i na kockice naseckan maslac i mrviti smesu rukama da se maslac usitni.

3

Sipati jaje sa šećerom u brašno, izmešati kašikom ili špatulom, pa mesiti rukama.

4

3/4 pripremljenog testa rukama rasporediti po dobro podmazanom kalupu za tart (ili tepsiji) prečnika 22 cm i utisnuti po dnu i ivicama (testo je mrvičasto, pa se ne može razviti oklagijom). Preko testa rasporediti borovnice.

5

Posuti borovnice šećerom i čvrstinom i malo promešati da se voće uvalja u šećer i čvrstin.

6

Preko voća namrviti ostatak testa. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta.

7

Vruć kolač posuti vanilin šećerom. Ostaviti da se kolač ohladi pa iseći na parčad i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept